Σάββατο
24
Σεπτέμβριος
TOP

Σε τροχιά… επίλυσης τα προβλήματα των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τα ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, συζήτησε σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους διευθυντές τους, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, ο χρόνος εξυπηρέτησης του κοινού, όπως και η πορεία των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, καθώς και η συγκρότηση του πειθαρχικού συμβουλίου για τα ταξί.

Στη διάρκεια της σύσκεψης καταγράφηκε -για μία ακόμα φορά- ότι με την εξαίρεση μίας Π.Ε. δεν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επαγγελματίες ταξί όσον αφορά στην διαδικασία μετατροπής των ήδη κυκλοφορούντων οχημάτων τους σε ταξί για άτομα με αναπηρία.

Αντίθετα, έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά με την κυκλοφορία, με άδεια ταξί, οχημάτων τύπου βαν, μέχρι εννέα θέσεων. Αυτό θα προκύψει με την αντικατάσταση, από όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται, των υφιστάμενων οχημάτων τους ταξί με τα εν λόγω βαν. Η σχετική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος προσδιόρισε τη νέα συνάντηση με τους διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων για τις 20 του ερχόμενου Αυγούστου.