Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Σε τροχιά υλοποίησης η αναβάθμιση αστικού τοπίου στην περιοχή του Κορδία

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση αστικού τοπίου στην περιοχή του Κορδία, αφού σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων, υπεγράφη από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσο Σαρδέλη, Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της «Αναπτυξιακής Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Α.​Ε. ΟΤΑ», για την ωρίμανση μελετών του έργου «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης αστικού τοπίου δυτικού παραλιακού μετώπου Καλαμάτας (περιοχή Κορδία) περιοχή επέμβασης 01».

DSC 0996 Medium

Οι μελέτες εντάσσονται στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό παρεμβάσεις αναβάθμισης του Δυτικού Παραλιακού μετώπου της περιοχής Κορδία. Η κομβική της θέση στο όριο της πόλης και η γειτνίαση της με τη θάλασσα, προσφέρεται για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου αναψυχής, με δυνατότητες διασύνδεσης με άλλα έργα χωρικού σχεδιασμού, σε επίπεδο Δήμου, όπως το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης και οι ιστορικές διαδρομές της.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής, χαρακτηρίζεται από πληθώρα περίκλειστων αθλητικών δραστηριοτήτων που δημιουργούν σκληρά όρια, με την ύπαρξη υψηλών στοιχείων περίφραξης, ενώ παράλληλα στερούνται συνδέσεων μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες αδυνατούν να προσεγγίσουν με άμεσο τρόπο το θαλάσσιο μέτωπο, το οποίο σταδιακά απαξιώνεται και μετατρέπεται σε ανοίκειο χώρο για τους δημότες.

Με στόχο τη σταδιακή αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης, προωθούνται οι διαδικασίες για την υλοποίηση παρεμβάσεων σε τρεις επιμέρους περιοχές, με κυρίαρχο στοιχείο σχεδιασμού την υλοποίηση μίας Παράκτιας Πλατφόρμας Αναψυχής μήκους 700μ περίπου και μέγιστου πλάτους 8μ.