Κυριακή
11
Απρίλιος
TOP

Στα θέματα υγείας δεν χωρά αντιπολίτευση -Προχωράμε με έργα

Από την αρχή της πανδημίας του Κορωνοϊού, η Περιφερειακή Αρχή Νίκα έχει θέσει ως προτεραιότητα την Υγεία και την Ασφάλεια των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρά το γεγονός ότι θεσμικά δεν έχει την αρμοδιότητα και ο ρόλος της είναι καθαρά επικουρικός.

Από την αρχή της πανδημίας του Κορωνοϊού η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι συνεχής σε όποιον έχει ζητήσει βοήθεια.

Μεγάλα ποσά έχουν διατεθεί για την αγορά Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για την καλύτερη οργάνωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας, ενώ έχουν στηριχθεί φορείς, σύλλογοι και σωματεία.

Η Περιφέρεια έχει αναλάβει επίσης την πληρωμή του επικουρικού προσωπικού το οποίο έχει προσληφθεί σε δομές Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και για την αντιμετώπιση τω ν αυξανόμενων αναγκών.

Όλα αυτά τα ποσά είναι αναρτημένα και δημοσιοποιημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ppel.gov.gr  . Μπορεί  λοιπόν ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει αναλυτικά τα ποσά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://ppel.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/Enisxisi-domon-ygeias.pdf

 

Άρα είναι περιττή η κάθε αναφορά και τα ερωτήματα για το πού έχουν διατεθεί τα 40 εκ ευρώ που αναφέρθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής καταγραφής θεμάτων Υγείας .

Εκτός όμως από την συγκεκριμένη επιτροπή που συστάθηκε, η Περιφερειακή Αρχή Νίκα, δεν έχει αφήσει στην τύχη του το θέμα του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες, παρουσία Λοιμωξιολόγου και η συνεργασία (είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους) με την Κυβέρνηση είναι αγαστή.

Θέλοντας επίσης η Περιφερειακή αρχή να προσφέρει στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας ξεκίνησε και την συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών, ώστε να ελέγχονται οι μεταλλάξεις του ιού και στην περιοχή μας.

Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και συζητώντας με τους ειδικούς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Για το λόγο αυτό θα θεωρούσα εποικοδομητική την κριτική όταν θα συνοδευόταν από προτάσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από την περιφερειακή αρχή, η οποία έχει την ψήφο των πολιτών και έχει πάρει την εντολή να διοικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για αυτά τα 4 χρόνια και έχει το δικό της σχέδιο και όραμα να υλοποιήσει. Όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε θέματα Υγείας η αντιπολίτευση δεν έχει καμία θέση και θα πρέπει όλοι να κοιτάμε το καλό των πολιτών οι οποίοι είναι αυτοί που μας έχουν τοποθετήσει στις θέσεις που είμαστε.

Εμείς λοιπόν παρερχόμαστε στα όσα λέγονται και προχωράμε με έργα και όχι με λόγια για την εξυπηρέτηση των πολιτών, σε μία δύσκολη από κάθε πλευρά, περίοδο και στηρίζουμε τις Δομές Υγείας της Περιφέρειας, όχι μόνο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πανδημία αλλά και για να είναι ενισχυμένες και για το μέλλον.

του Άγγελου Χρονά, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα υγείας, Χειρουργός