Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Στα 10 εκατ. ευρώ η πρόταση στο «Τρίτσης» για την αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Μεσσηνίας

Υποβλήθηκε σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς το υπουργείο Εσωτερικών η αίτηση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του έργου αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με προϋπολογισμό 10.472.034,61 ευρώ.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εν λόγω κτηρίου, του μεγαλύτερου δημόσιου κτηρίου της Καλαμάτας, το οποίο στεγάζει υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, η μελέτη -την οποία προσέφερε δωρεάν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου- προβλέπει εκτέλεση εργασιών εσωτερικών διαρρυθμίσεων και επισκευών, ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού στο πιο πάνω επταώροφο κτήριο, συνολικής επιφάνειας 8.931,60 τ.μ.(χωρίς το υπόγειο).

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε σχετικές δηλώσεις του, εξέφρασε για μία ακόμα φορά ευχαριστίες στο πιο πάνω Ιδρυμα, επιφυλασσόμενος να τιμήσει και επίσημα, στο άμεσο μέλλον, την γενικότερη προσφορά και συνδρομή του προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.