Αρχική ΥΓΕΙΑ Στα 25 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στα 25 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

233
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενα ακόμα κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 25.

Το κρούσμα αφορά μια 25χρονη, σε ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες. Ηδη σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα βρέθηκε επιτόπου και έκανε λήψη δειγμάτων. Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο αρμόδιος για θέματα υγείας αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης.

Μετά την πιο πάνω εξέλιξη, που καταγράφεται στην Π.Ε. Αργολίδας, ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε 25.

Ειδικότερα, το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε χθες, Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας αναφέρει την εξής εικόνα:

“Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για το αναφερόμενο κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε εικοσιπέντε  (25) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6)*          αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)**     αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαέξι άνδρες (16)  και εννιά γυναίκες (9).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τέσσερα (4) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και οκτώ (8) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ενας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ενας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.