Πέμπτη
21
Οκτώβριος
TOP

Στην Καλαμάτα ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας

Την Καλαμάτα επισκέφτηκε το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, έχοντας συνάντηση με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, σε συνέχεια της επικοινωνίας που υπάρχει για την αντιμετώπιση θεμάτων της περιοχής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα.

Ο Δήμαρχος, συνόδευσε τον κ. Σταμάτη σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον καταυλισμό Ρομά της Αγ. Τριάδας, παρουσία της Γ.Γ. του Δήμου, Μαρίας Νταμάτη. Επίσης ο κ. Σταμάτης επισκέφτηκε και τον καταυλισμό της Μπιρμπίτας.

Ο κ. Σταμάτης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων (Φυλή Χαλκιδαίων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, Βασίλη Δημητρίου και άλλα μέλη του Συλλόγου για τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ υπήρξε συζήτηση με σκοπό την εξεύρεση λύσεων εντός του πλαισίου που ορίζουν  οι νόμοι.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του Δήμου προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υποκαταστήματος Κέντρου Κοινότητας για Ρομά.

Επίσης, τέθηκαν ως θέματα και αναμένεται να εξεταστεί η προοπτική μετεγκατάστασης, οι δυνατότητες ενεργοποίησης επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, κ.ά.