TOP

Στους ρυθμούς και τις γεύσεις της Πελοποννήσου για μια εβδομάδα το Βουκουρέστι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ελληνική – Πελοποννησιακή εβδομάδα που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pullman στο Βουκουρέστι

από 12 έως 18 Ιουνίου 2017. Η εβδομάδα της Πελοποννήσου στο Βουκουρέστι διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της  Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, το Γραφείο του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι και το Ελληνο-Ρουμανικό Διμερές Εμπορικό Επιμελητήριο.

Για εφτά ημέρες ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου το «PullmanWorldTradeCenter», ντύθηκε στα χρώματα και τις εικόνες της Πελοποννήσου.  Το γνωστό εστιατόριο “Barbizon” φιλοξένησε μοναδικές Πελοποννησιακές συνταγές όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να τις γευθούν και να δοκιμάσουν τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση Πελοποννησιακά προϊόντα.

Η Ελληνική-Πελοποννησιακή Εβδομάδα στο Βουκουρέστι περιείχε συμπληρωματικά στοχευμένες προωθητικές ενέργειες προβολής της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Προϊστάμενος Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ κ. Ιωάννης Μάρκος, ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Pullman κ. PatrickCarabin παραχώρησαν συνέντευξη τύπου όπου συμμετείχαν 20 ρουμάνοι δημοσιογράφοι, blogger εξειδικευμένοι στον τουρισμό και τη γαστρονομία. Η κα. Νικολάκου παρουσίασε στους Ρουμάνους δημοσιογράφους την Πελοπόννησο, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, ενώ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις για τα Πελοποννησιακά προϊόντα, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν.

Οι προωθητικές ενέργειες της Πελοποννήσου συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννήσου σε touroperator και travelagent της Ρουμάνικης αγοράς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Πελοπόννησος, ο οποίος σε συνδυασμό με την φυσική της ομορφιά συνθέτουν ένα μοναδικό προορισμό.  Η κα. Νικολάκου κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Πελοπόννησος, ως ένας προορισμός με ιδιαίτερη δυναμική, κάνοντας ειδική αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου τόσο σε θέματα τουρισμού όσο και θέματα αγροτικών προϊόντων. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας και των συνεργειών μεταξύ των χωρών που εκτείνονται στην Βαλκανική χερσόνησο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κυρία Ολυμπία Badea ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας. Ακολούθησε εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννησιακής γαστρονομίας με αρκετές παραδοσιακές συνταγές.

Στην τελετή έναρξης της Ελληνικής – Πελοποννησιακής Εβδομάδας παρευρέθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, η κα. Νικολάκου και ο κ. Carabin, ενώ το συγκρότημα «Κύματα» της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας εντυπωσίασε παρουσιάζοντας Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας ΑΝΑΤ, κ. LiviuMoraru, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ως ένα προορισμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στον πυρήνα της τουριστικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Moraru ανακοίνωσε πως στο επόμενο συνέδριο της ΑΝΑΤ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο φθινόπωρο στην Τρανσυλβανία θα γίνει παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην τελετή έναρξης πέραν των άλλων συμμετείχαν 50 επίσημοι καλεσμένο (εισαγωγείς, τουριστικά γραφεία, εκπρόσωποι υπουργείων, δημοσιογράφοι).

Στο πλαίσιο της Ελληνικής- Πελοποννησιακής εβδομάδας, έλαβε μέρος οινογνωσία στις ποικιλίες του Πελοποννησιακού κρασιού αλλά και γευσιγνωσία τυριών.  Τα κρασιά της Πελοποννήσου παρουσίασε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοχόων  Ρουμανίας, κ. LaurentiuAchimAvram, ο οποίος εξήρε την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα της γεύσης τους, ενώ μεταξύ των 50 ατόμων ήταν σημαντικές εισαγωγικές εταιρείες, εστιατόρια και πολυχώροι της Ρουμανίας όπως οι EmporioEgnatia, Mediterranea, GreekTaste, GrekaTerra, NeaEllada, Raionuldepeste, CityGriil, HanulBerarilor, CarucuBere, TrattoriaBuongiorno,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Νικολάκου και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν συναντήσεις με παράγοντες της Ρουμάνικης αγοράς με βασικότερη την executivedirector του μεγαλύτερου touroperator της Ρουμάνικης αγοράς «ChristianTour»  κα. DoinaGrigoras, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα το επόμενο διάστημα να εξεταστεί η απευθείας σύνδεση Βουκουρεστίου με το αεροδρόμιο Καλαμάτας έτσι ώστε να επεκταθούν οι δραστηριότητες τους στην Πελοπόννησο.

Η παρουσίαση της Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο Pullman δημιούργησε πολλαπλά προωθητικά ανταποδοτικά οφέλη μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του ξενοδοχείου, ενώ έγινε παρουσίαση της Πελοποννησιακής κουζίνας στο Pro Tv και την εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης LaMaruta.

Η κα. Νικολάκου ευχαρίστησε την Πρεσβεία και το Γραφείο ΕΟΥ της Ελλάδας στο Βουκουρέστι για την σημαντική πρωτοβουλία τους αλλά και τους εκπροσώπους του ξενοδοχείου Pullman για την άριστη συνεργασία.