Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Στο επίκεντρο του νέου κύματος κακοκαιρίας η Μεσσηνία

Στο επίκεντρο του νέου κύματος κακοκαιρίας η Μεσσηνία

660
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς τοπικά θα συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους  έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες και μεγάλα ύψη βροχής.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται ότι θα επηρεάσει σήμερα αργά το απόγευμα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο με επίκεντρο την Μεσσηνία και θα έχει διάρκεια έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019.

Σε ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας σημειώνεται:

“Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας που έχει συστήσει η Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερα, να μη διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χείμαρρους, να μην κυκλοφορούν όταν υπάρχει έντονη χαλαζόπτωση και να περιορίσουν γενικότερα τις άσκοπες μετακινήσεις τους κατά την έξαρση των φαινομένων.Αναλυτικότερα τα μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π.  www.civilprotection.gr”