Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Συνάντηση Λαμπρόπουλου -Σταμάτη για το θέμα των Ρομά στην Αγ. Τριάδα

Με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Σταμάτη συναντήθηκε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γ. Λαμπρόπουλος. Ο κ. Λαμπρόπουλος όπως σημειώνει σε δελτίο τύπου που απέστειλε έθεσε ξανά το θέμα που έχει να κάνει με την παράνομη εγκατάσταση των Ρομά στην Αγ. Τριάδα και αλλού. Αναλυτικά:

Σήμερα, 15/6/21, συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιο Σταμάτη.

Συζητήσαμε, σχετικά με τα προβλήματα, που έχουν προκύψει, από την παράνομη εγκατάσταση Ρομά στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας και σε κάποια άλλα σημεία του Νομού μας.

Εξετάσαμε τον τρόπο μετεγκατάστασής τους και την υποχρέωση για εξεύρεση νέων χώρων, προκειμένου να κατασκευαστούν με χρηματοδότηση του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα απαραίτητα για την παραμονή τους καταλύματα.

Τα παραπάνω, φυσικά, προϋποθέτουν διάλογο και στενή συνεργασία των αρμοδίων κρατικών φορέων με τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για κοινωνική ένταξη των Ρομά, τη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία και την εκπαίδευση.

Ευχαρίστησα τον κ. Σταμάτη για την οργάνωση και τον σχεδιασμό του, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, που θα ωφελήσουν γενικότερα την κοινωνία μας.