Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την διοίκηση της ΔΕΘ–Helexpo

Σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, επανέκαμψε το θέμα της παρουσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (11 με 19 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου) ως τιμώμενης περιοχής, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με περίπτερο στο οποίο θα εκτίθενται ενθυμήματα του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας.

Οπως επισημάνθηκε, λόγω της ακόμα ρευστής κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας covid-19, το θέμα αυτό θα εξεταστεί ξανά την περίοδο του Πάσχα, σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν τότε οριστικές αποφάσεις.

Κατά την ίδια σύσκεψη -στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα, ο Δημήτρης Κουρκουρίδης ερευνητής του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών – ΔΕΘ, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα- συζητήθηκε επίσης και πρόταση που έχει διατυπωθεί από το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την ίδρυση και λειτουργία ενός εκθεσιακού κέντρου στην Πελοπόννησο.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να διαθέσει το μεγάλο ποσό που απαιτείται, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα χρειαστεί οικονομο-τεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Ωστόσο, επισήμανε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της υποδεικνύει την περιοχή της Μεγαλόπολης για τον σκοπό αυτό προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τέλος, στην ίδια σύσκεψη, έγινε συζήτηση σχετικά με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Βόρεια Ελλάδα.