Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Σχολεία: Δεν θα ανοίξουν με «κανονικότητα» στις 7/9 -Τι «βλέπουν» οι Επιδημιολόγοι

Σχολεία: Δεν θα ανοίξουν με «κανονικότητα» στις 7/9 -Τι «βλέπουν» οι Επιδημιολόγοι

212
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πολλά είναι τα ερωτήματα για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη με δεδομένη μάλιστα και την έξαρση των κρουσμάτων στη χώρας μας το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι προσωπική του άποψη είναι ότι πρέπει να δούμε την κατάσταση με τα δεδομένα του Μαΐου και όχι βάση μια «κανονικότητας», που σημαίνει ότι πρέπει να εξεταστούν πολλές παράμετροι και να παρακολουθούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μέρα με τη μέρα.

Θυμίζουμε, ότι στο υπ. Παιδείας υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, με τις αποφάσεις -όπως λένε-να βρίσκονται στα χέρια των επιστημόνων.

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά είναι προγραμματισμένο να ακουστεί στις 7 Σεπτεμβρίου, αν και δεν αποκλείεται να υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο (ή ακόμη και στην ημερομηνία) λειτουργίας τους.

Η πρώτη εναλλακτική είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας.

Όπως είπε η υπουργός: «επικρατέστερο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σενάριο, ωστόσο απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη γιατί σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία πρέπει να εξετάζουμε ανά πάσα στιγμή τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Άρα, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο μαζί με τους ειδικούς».

www.aftodioikisi.gr