Τρίτη
25
Ιανουάριος
TOP

Τα προβλήματα, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, οι καθυστερήσεις και η υποτονική αγορά στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες καθώς και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα πρέπει να γίνουν ώστε η περιοχή της Πελοποννήσου να αποκτήσει μια προστιθέμενη αξία συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) που έγινε στην Αμαλιάδα Ηλείας το Σαββατοκύριακο, 3 & 4 Ιουλίου 2021.

Η αγορά παραμένει υποτονική λόγω της μη ουσιαστικής στήριξης από την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα και οι έμποροι προβληματίζονται για το μέλλον καθώς φοβούνται ότι άμεσα θα υπάρξει πακτωλός κλειστών επιχειρήσεων. Το κλίμα αυτό επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, όπως ανέφεραν αρκετοί ομιλητές και από την καθυστέρηση έναρξης – ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου-αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, από τη μη στελέχωση των νοσοκομείων, αλλά και από την κατάργηση δομών, όπως οι Πανεπιστημιακές Σχολές. Η μη ενημέρωση για αναπτυξιακά προγράμματα και δράσεις για επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγορά, το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού Ηλείας, ήταν επίσης κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν. Τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Παππάς ανέλυσε τους βασικούς άξονες του Εξωδικαστικού μηχανισμού και της 2ης ευκαιρίας για τους οφειλέτες, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με τις νέες διατάξεις η θέση του οφειλέτη αποδυναμώνεται αισθητά. Τέλος, αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα σχετικά με το αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη» για την επιβεβλημένη ανάγκη αλλαγής ρότας από την πλευρά των εταιρειών διοργάνωσης κρουαζιέρας, για την τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν, στην τουριστική περιοχή του Κατακόλου, διότι όλοι οι επαγγελματίες εκεί έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: η Βουλευτής Ν.Δ Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανός, ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιδήμαρχος Απόδημου Ελληνισμού, θέματα Εθελοντισμού & Τρίτης Ηλικίας, Ομογένειας – Λαϊκής Παράδοσης – Λαογραφία  Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΔΑΣ» Νικόλαος Λοχοβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Παππάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Ανδρέας Τσίρος, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γεώργιος Μαραγκός καθώς και μέλη του συλλόγου και τέλος ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών Παναγιώτης Καρκαβίτσας.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τον Εμπορικό Σύλλογο Βάρδας για την στήριξη και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.