Παρασκευή
5
Μάρτιος
TOP

Τα πυροσβεστικά του Δήμου σε θέσεις διασποράς στα χωριά

Αναχώρησαν για τους χώρους διασποράς – σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας – τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να κατασβεσθούν ενδεχόμενες πυρκαϊές πριν πάρουν διαστάσεις.

Τα πυροσβεστικά έφυγαν λίγο μετά τις 12.00, από τα συνεργεία του Δήμου. Πριν την αναχώρησή τους, ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας βοηθά την Πυροσβεστική με πολλά οχήματα, εξέφρασε δε ευχαριστίες προς το Διοικητή της Υπηρεσίας στην Καλαμάτα για τη συνεργασία, που είναι διαχρονική. Όταν ξεσπάσει πυρκαϊά, η Πυροσβεστική έχει τον πρώτο ρόλο και ο Δήμος την επικουρεί, είπε χαρακτηριστικά.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε, επίσης, τους εθελοντές, τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, τους δημοτικούς υπαλλήλους για τη συμβολή τους στην πρόληψη και καταστολή πυρκαϊών, τόνισε δε ότι είναι αναγκαία και η βοήθεια από τους πολίτες όταν προκύψει ανάγκη. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η πολιτική είναι αποτέλεσμα. Ο Δήμος, μετά τις πυρκαϊές του 2007, συγκρότησε Πυροσβεστική Δύναμη με περίπου 20 οχήματα, τη δεύτερη Πυρσβεστική σε επίπεδο Νομού, με καθοριστική συμβολή στην κατάσβεση πυρκαϊών εν τη γενέσει τους. Από 1ης Ιουλίου, τη σχετική προσπάθεια θα συνδράμουν και 40 πυροφύλακες, που θα προσλάβει ο Δήμος, όπως κάθε χρόνο.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Πύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμαρχο, διότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι πάντοτε κοντά στην Πυροσβεστική.