Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Το ΝΒΑ δεν θα κάνει αιφνιδιαστικά τεστ για… μαριχουάνα στους παίκτες!

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, στο ΝΒΑ αποφάσισαν να μην υποβάλλουν σε αιφνιδιαστικά τεστ για μαριχουάνα τους παίκτες την σεζόν 2020/21.

Σε μία απόφαση που ίσως δείχνει το γενικότερο σκεπτικό της λίγκας για το μέλλον, το ΝΒΑ αποφάσισε να μην υποβάλει τους παίκτες σε τυχαίους ελέγχους για μαριχουάνα την σεζόν 2020/21.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στην λογική ότι δεδομένου ότι οι παίκτες θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ για κορονοϊό θα πρέπει να περιοριστούν γενικώς οι περιττές επαφές προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι. Παρόλα αυτά, υπάρχει γενικά η σκέψη σε βάθος χρόνου να μην γίνονται γενικά τεστ για μαριχουάνα στους παίκτες στο μέλλον.

Αυτή η απόφαση της λίγκας δεν είναι ακριβώς καινούρια πάντως. Κι αυτό γιατί το καλοκαίρι που οι ομάδες και οι παίκτες βρίσκονταν στην “φούσκα” του Ορλάντο, είχε αποφασιστεί εκ νέου ότι οι παίκτες δεν θα υποβάλλονταν σε τεστ για μαριχουάνα.

Αξίζει πάντως να διευκρινιστεί ότι το ΝΒΑ δεν έχει σκοπό να καταργήσει εντελώς τους ελέγχους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως αν υπάρξουν παίκτες που δώσουν αφορμή και δημιουργήσουν υποψία ότι κάνουν χρήση – είτε έχουν αντίστοιχο παρελθόν – τότε θα γίνονται τεστ σε αυτούς.

ΠΗΓΗ