Τρίτη
16
Αύγουστος
TOP

Το Χόλιγουντ έρχεται Ελλάδα – Σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές και στην Πελοπόννησο -Ο σημαντικός ρόλος του ΕΚΟΜΕ (video)

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε μεγάλες Χολιγουντιανές και όχι μόνο παραγωγές! Πριν από λίγο καιρό θα έμοιαζε με κάτι αδιανόητο, αλλά πλέον με οργανωμένο τρόπο έγινε και γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα. Κι αυτό χάριν σε μια σειρά από σημαντικές προσπάθειες που εξελίχθηκαν και εξελίσσονται σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στις οπτικοακουστικές παραγωγές με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) να παίζει τον πλέον καθοριστικό ρόλο.

Ο Πρόεδρός του Πάνος Κουάνης σχολίασε όλες αυτές τις εξελίξεις μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST που φέρνουν την Ελλάδα στο προσκήνιο, στεκόμενος στην όλη σημαντική δουλειά που έχει εξελιχθεί και με κίνητρα, αλλά και με συγκεκριμένες στοχεύσεις.

Τι να πει κανείς εάν δει για παράδειγμα τους αριθμούς… Περίπου 90 εκατ. ευρώ είναι το πρώτο μέρος από τις επερχόμενες ταινίες made in Greece, όπως είναι αυτή της Disney, που αφορά στη ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο, με τίτλο”Greek freak” γυρίσματα της οποίας θα γίνουν και στην Πελοπόννησο!

Συνολικά δεκαπέντε με δεκαοκτώ διεθνείς παραγωγές θα ξεκινήσουν γυρίσματα μέσα στο 2021 στη χώρα, οι οποίες αναμένεται να αφήσουν ένα πραγματικά μοναδικό αποτύπωμα, και φυσικά, μια τεράστια διαφήμιση, σε ένα πρωτοφανές εγχείρημα που όπως σημείωσε ο κ. Κουάνης είναι ένα κρίσιμο τεστ για όλους.

Και δεν είναι μόνο το “Greek Freak” εκεί όπου την σφραγίδα του βάζει ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος με την “Faliro House”, αλλά έρχονται και άλλες δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις.

Έρχεται το τρίτο “επεισόδιο” των ταινιών “Γάμος αλά Ελληνικά”, των Τομ Χάνκς και Ρίτα Γουίλσον με γυρίσματα και στα νότια της Πελοποννήσου!

Και φυσικά και η νέα επιβεβαιωμένη παραγωγή με τον Ντάνιελ Κρέγκ, οποίος το επερχόμενο καλοκαίρι θα επισκεφτεί την Πελοπόννησο, το Πόρτο Χέλι, για τα γυρίσματα μιας action comedy τύπου ταινίας. Την ίδια ώρα περιμένουμε και μια ταινία Sci Fi του Ντέϊβιντ Κρόνεμπεργκ, που θα καταφθάσει για γυρίσματα πάλι το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στη χώρα μας θα γίνουν ευρύτατα γυρίσματα και για μια ιδιαιτέρως υψηλού προϋπολογισμού τηλεοπτική σειρά, την σειρά δράσης “Jack Ryan” που ακολουθεί τις περιπέτειες του διασημότερου αναλυτή της CIA, του ήρωα που έχει δημιουργήσει με την πένα του ο διάσημος συγγραφέας Τομ Κλάνσυ και στο παρελθόν ενσάρκωσε ο Χάρισον Φορντ.

Το ΕΚΟΜΕ έχει ήδη δημιουργήσει και καλλιεργήσει τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί η χώρα μας σε σημείο αναφοράς. Δείτε τα όσα χαρακτηριστικά σημείωσε ο Πρόεδρός του Πάνος Κουάνης.