Παρασκευή
9
Δεκέμβριος
TOP

Το 1.9 εκατ. αγγίζει η χρηματοδότηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας για την επόμενη τριετία

Τριετής και σταθερή χρηματοδότηση εξασφαλίζεται για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, δίνοντας την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του σπουδαίου αυτού πολιτιστικού θεσμού με παγκόμια εμβέλεια.

Με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη απεστάλη, ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία των απαιτούμενων εγκρίσεων, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης με αντικείμενο τη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι συμβαλλόμενα μέρη της Προγραμματικής Σύμβασης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις».

Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει τη στήριξη του Φεστιβάλ για τα επόμενα τρία (3) έτη. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.890.000€, εκ των οποίων 1.200.000€ (400.000€/έτος) μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, 240.000€ (80.000€/έτος) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπόλοιπο ποσό από το Δήμο Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος, τονίζοντας την ουσιαστική βοήθεια που παρέχει το Υπουργείο Πολιτισμού και η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, εξασφαλίζοντας σταθερή χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια και δίνοντας την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης ενός σπουδαίου θεσμού, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ευχαριστίες για τη συνεργασία που υπάρχει εκφράζει ο Δήμαρχος και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.