Αρχική ΥΓΕΙΑ Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 86 νεκροί συνολικά –...

Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 86 νεκροί συνολικά – «Σταματήστε να φοράτε γάντια έξω από το σπίτι»

271
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Greek Health Ministry representative professor Sotiris Tsiodras speaks during a briefing at the ministry, following the outbreak of coronavirus disease (COVID-19), in Athens, Greece, March 13, 2020. Picture taken March 13, 2020. REUTERS/Stelios Misinas

Με το Πάσχα να πλησιάζει, οι Αρχές εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση στο πλάνο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με φόντο μια πιθανή χαλάρωση των μέτρων στην συνέχεια. Και σήμερα, λοιπόν, ο Σωρήρης Τσιόδρας. πήρε την… συνηθισμένη θέση του. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ενημερώνει για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα, Πέμπτη 09.04.2020.

Συγκεκριμένα τόνισε πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα και 1.955 συνολικά, ενώ τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πια σε 86.

Επιπρόσθετα τόνισε πως 518 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι, ενώ 734 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, τόνισε πως έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα.

Ξεκάθαρος ο Τσιόδρας για τα γάντια

“Λίγες ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό”.

www.newsit.gr