Πέμπτη
25
Φεβρουάριος
TOP

Χαρίτσης: «Να διασφαλίσουμε την άμεση και πλήρη αποζημίωση των Μεσσήνιων αγροτών»

Την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου για την εκτίμηση των ζημιών από τον παγετό στις καλλιέργειες ζητά ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας παράλληλα να διασφαλιστεί η άμεση και πλήρης αποζημίωση των Μεσσήνιων αγροτών.

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Οι εκτεταμένες ζημιές που παρατηρήθηκαν λόγω του πρόσφατου παγετού σε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών πρώιμης πατάτας σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, αλλά και σε καλλιέργειες πρώιμου καρπουζιού και κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας, απαιτούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών.

Οι Μεσσήνιοι παραγωγοί μετά από την εξαιρετικά δύσκολη περυσινή χρονιά, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, των εξαιρετικά χαμηλών τιμών διάθεσης των προϊόντων τους και του υψηλού παραγωγικού κόστους με τόνους γεωργικών προϊόντων να μένουν αδιάθετα στα χωράφια, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να επιταχύνει της διαδικασίες των ελεγκτικών υπηρεσιών για την εκτίμηση των ζημιών, ώστε οι παραγωγοί να προβούν στις δηλώσεις ζημιών στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν.

Από την πλευρά μας, θα εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτική και πολιτική δυνατότητα για να διασφαλίσουμε την άμεση και πλήρη αποζημίωση των Μεσσήνιων αγροτών.»