Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ “Όχι” στο δρόμο του θανάτου – Κινητοποίηση και ηχηρό μήνυμα για το...

“Όχι” στο δρόμο του θανάτου – Κινητοποίηση και ηχηρό μήνυμα για το “Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα”

81
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δυναμική κινητοποίηση και ένα ηχηρό μήνυμα για το δρόμο «Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα». Φορείς της Ηλείας και της Αχαΐας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο απαίτησαν την άμεση ολοκλήρωση του δρόμου – καρμανιόλα, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα στην άσφαλτο. Όπως τονίστηκε οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Θ. Βασιλόπουλος: Απαίτηση όλων η ολοκλήρωση του δρόμου «Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα»

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε,  στο Βουπράσιο, στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας, για το δρόμο «Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», συμμετείχε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, αυτοδιοικητικοί κι άλλοι φορείς από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο «δρόμο του θανάτου», όπως έχει χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος οδικός άξονας.

Ο Δήμαρχος σε συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεων του, τόνισε πως είναι απαίτηση όλων η ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι την Τσακώνα, ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεχίσουν να χάνονται άδικα τόσες ζωές στην άσφαλτο, ενώ εστίασε και στις αναπτυξιακές προοπτικές που είναι συνδεδεμένες με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα στο σύνολό του.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε:

«Είμαι σήμερα εδώ μαζί σας, για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Η Καλαμάτα ενώνει τη φωνή της με εσάς. Είναι απαίτηση όλων. Όχι μόνο των κατοίκων της Ηλείας και της Αχαΐας αλλά και της Μεσσηνίας η υλοποίηση του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Και το τονίζω αυτό. Ο δρόμος δεν σταματά στον Πύργο αλλά πρέπει να φτάσει μέχρι την Τσακώνα.

Δεν θα πω ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γίνει το έργο. Έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι μπορεί. Ας βρει τον τρόπο, αλλά ας ολοκληρώσει το δρόμο. Δεν μπορούμε ως κοινωνία να συνεχίσουμε να θρηνούμε ανθρώπους στο δρόμο. Φτάνει πια.

Η μη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην ανάπτυξη των περιοχών μας.

Δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη και προοπτικές όταν δεν έχουμε σύγχρονες υποδομές. Και για να το πετύχουμε αυτό προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ασφαλούς οδικού δικτύου.

Οι δρόμοι στην Πελοπόννησο σχεδιάστηκαν το 2007 και προέβλεπαν την ένωσή τους στην Τσακώνα με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα.

Μείωση αποστάσεων, ταχύτερη μεταφορά αγαθών, σύνδεση των λιμανιών της Καλαμάτας με την Κυλλήνη και την Πάτρα. Γρήγορη μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας, προσέλκυση επενδύσεων, νέες θέσεις εργασίας.

Η Πελοπόννησος δεν μπορεί να περιμένει.

Ως αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να διεκδικούμε για τον τόπο μας και τους κατοίκους του.

Έτσι και σήμερα το μήνυμα που στέλνουμε είναι ηχηρό.

Δρόμος εδώ και τώρα από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους».