Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Άκου, λοιπόν, απερχόμενε…

Η σημερινή ημέρα θα πρέπει να καταχωρηθεί στα πολιτικά κατάστιχα ως ένα ενθύμιο… Δημοκρατίας. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης επέλεξε με την απόφασή του για εμπάργκο στον BEST – αδικώντας τον ίδιο του τον εαυτό, την θέση που εκπροσωπεί αλλά και τα μέλη της παράταξής του – να φυγομαχήσει και να κρυφτεί από την πραγματικότητα, αναζητώντας να φτιάξει άλλην και «άλλοθι», εκεί που τον… βολεύει.

Ο πολιτικός «γίγαντας» που «βαυκαλιζόταν» όπου στεκόταν και βρισκόταν πως τα έβαλε με τον ισχυρότερο παράγοντα της μεταπολίτευσης, μετατράπηκε με τις δικές του επιλογές σε έναν πολιτικό «νάνο», προτιμώντας την «αυτο/αποκαθήλωσή» του από τo να βρεθεί αντιμέτωπος με την απτή πραγματικότητα για τα… έργα και τις ημέρες του στην Πελοπόννησο.

Είναι μια ημέρα που πασίδηλα η αλήθεια και η κριτική «κιότεψαν» – κατά το… προσφιλές του – τον απερχόμενο Πέτρο Τατούλη.

Ο κ. Τατούλης με αντιλήψεις που θυμίζουν άλλες… εποχές, με έντονο το άρωμα της πολιτικής αποδρομής διολισθαίνει μπροστά στην αλήθεια, την κριτική και τον έλεγχο.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα ωδή στη Δημοκρατία και στη Δημοσιογραφία.

Γιατί πολύ απλά “…Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. ‘Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις” (Τζωρτζ Όργουελ).

Για να τελειώνουμε… όσο και να «ενοχλεί», για εμάς μόνος εντολέας μας, θα είναι πάντα η ενημέρωση και η αλήθεια.

Υ.Γ. Η δημοσιογραφία είναι το «σκυλί» της Δημοκρατίας (Ε.Δ.Α.Δ.)

Υ.Γ. 2. Και για το πολιτικό σου «ταίρι», καλό «κολύμπι» στη… μεσόγειο θάλασσα.