Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Άρχισε η ασφαλτόστρωση σε τμήμα της Αθηνών

Μετά από συνεχείς αναβολές λόγω καιρικών συνθηκών, άρχισαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήμα της οδού Αθηνών από το ύψος του εργοστασίου Καρέλια μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη (συμβολή με την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης), αφού προηγήθηκαν εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος, όπου ήταν αναγκαίο και απόξεσης της ασφάλτου. Καιρού επιτρέποντος, η ασφαλτόστρωση θα ολοκληρωθεί στις προσεχείς ημέρες.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται περιμετρικά, μέσω της Νέας Εισόδου και της Σταύρου Κωστοπούλου (ενώνει τη Νέα Είσοδο με την Αθηνών), ενώ, για τους κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής όπου γίνεται ασφαλτόστρωση, υπάρχει πρόβλεψη ώστε να εξυπηρετείται η πρόσβαση μέσω της Αθηνών.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο εργολαβίας προϋπολογισμού 930.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Καλαμάτας». Θα γίνουν εργασίες βελτίωσης της βατότητας κεντρικών αλλά και δευτερευόντων δρόμων της πόλεως Καλαμάτας, τμήματος της οδού Αθηνών στα όρια Ασπροχώματος και της παλιάς εθνικής οδού από Σπερχογεία έως Ασπρόχωμα, καθώς και κατασκευές νέων δρόμων. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, παρεμβάσεις βελτίωσης και σε άλλους δρόμους, που εμφανίζουν προβλήματα και χρήζουν αποκαταστάσεως.