Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Έκθετοι οι αρμόδιοι – Κλειστά τα… στόματα για τις ελλείψεις στον φάκελο για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Μαράθου

Ακόμα κλειστά τα… στόματα σε Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Τριφυλίας και Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας για ένα μείζον θέμα που έχει να κάνει με την προώθηση του έργου για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Μαράθου. Ο «γυμνός» φάκελος – την ώρα που οι συμβαλλόμενοι «πανηγύριζαν» για το αντίθετο – ανέδειξε την πολιτική ανεπάρκεια, για ένα έργο που υποτίθεται ότι το ετοίμαζαν χρόνια και άφησε «άφωνη» την τοπική κοινωνία – για μια ακόμη φορά.

Παρά τα αλλεπάλληλα… καμπανάκια τα οποία και δεν αντιλήφθηκαν – αναζητώντας αλλού τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις – πλέον ήρθε ένα και ξεκάθαρο μήνυμα από την αρμόδια αρχή αξιολόγησης. Το έγγραφο της “Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας” με α.π. 4064 που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν άκρως αποκαλυπτικό για την προχειρότητα με την οποία κινήθηκε η περιφερειακή αρχή Τατούλη – μένοντας πολιτικά έκθετη – σε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο – ως διαφαίνεται – κινδυνεύει να χαθεί, με τις ημερομηνίες πλέον να είναι ασφυκτικές, όπως και επισημαίνεται “αν και μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία δεν έχουν υποβληθεί τα παραπάνω στοιχεία στην υπηρεσία μας η αξιολόγηση της πρότασής σας δεν θα προχωρήσει και θα απορριφθεί”.

Απομένουν 17 ημέρες για να καλυφθούν τα όποια κενά που έχουν να κάνουν με μια ντουζίνα και παραπάνω ελλείψεις και τώρα οι αρμόδιοι με συγκεκριμένη την πολιτική ευθύνη για την όλη εξέλιξη… τρέχουν να προλάβουν να συμπληρώσουν το φάκελο με τα προαπαιτούμενα που είχαν επισημανθεί ως ελλείψεις, προκειμένου – και αυτό είναι το σημαντικό – να μην «ναυαγήσει» το έργο.

Τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει αρκετά και οι απαντήσεις για την όλη αυτή εξέλιξη αναζητώνται την ώρα που ο επικοινωνιακός «καταιγισμός» της περιφερειακής αρχής συνεχίζεται για άλλα όμως θέματα. Τι συμβαίνει, λοιπόν, με το Αλιευτικό Καταφύγιο του Μαράθου;