TOP

Έκλεισε το… μάτι στην συνεργασία με όμορες παρατάξεις ο Β. Τζαμουράνης και δήλωσε παρών -Κριτική στη δημοτική αρχή (video)

Ανεβάζει ρυθμούς η αντιπολίτευση στο δήμο Καλαμάτας κι αυτό διεφάνη και από τα όσα σημείωσε ο Επικεφαλής του Πρότυπου Δήμου στην εκπομπή «Τι λες τώρα», με την Δέσποινα Ηλιόπουλου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Μιλώντας στην απογευματινή ενημερωτική ζώνη της τηλεόρασης BEST o Βασίλης Τζαμουράνης άσκησε κριτική για μια σειρά ζητημάτων, όπως αυτό με τον αγωγό ύδρευσης, αλλά και το μνημείο φωτός. Εστίασε παράλληλα στο θέμα των απευθείας αναθέσεων ασκώντας κριτική για τις επιλογές της δημοτικής αρχής αναφέροντας πως «τελευταία το πράγμα κορυφώθηκε…».

“Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ”

Πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του κ. Τζαμουράνη πως η δημοτική αρχή πρέπει αναθέτει έργο και να στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις εφόσον αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

“ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ”

«Καλοπροαίρετα εάν την κρίνει κανείς σε αρκετά ζητήματα η παραγωγή έργου της δημοτικής αρχής είναι περιορισμένη…», πρόσθεσε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως η πανδημία δεν ήταν μόνο… εμπόδιο, αλλά υπήρξαν μέσα από αυτήν και δυνατότητες «…το ζήτημα είναι πόσο κανείς μπορούσε να τρέξει το πρόγραμμα του δήμου».

“ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟ”

Ακολούθως χαρακτήρισε ως «τυχερή» τη δημοτική αρχή που βρήκε ένα καλό τεχνικό πρόγραμμα «…όπου ένα μόνο έργο έχει ολοκληρώσει την οδό Ιατροπούλου με πολλές καθυστερήσεις και έχει άλλα ακόμη για τα οποία θα κριθεί». Εξέφρασε την άποψη έτσι πως υπάρχουν τομείς όπου θα περίμενε μεγαλύτερη πρόοδο.

“ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ”

Πέραν αυτών η συζήτηση εστίασε και στα των συνεργασιών και της λεγόμενης επόμενης ημέρας στην οποία και δήλωσε παρών. Αφού ξεκαθάρισε πως «…στην παράταξη του Πρότυπου Δήμου δεν έγινε καμία ουσιαστική πρόταση συνεργασίας», και πρόσθεσε με νόημα πως «…η δημοτική αρχή έκανε τις επιλογές, διευρύνθηκε εκεί που ήθελε και μπορούσε».

“ΟΜΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ”

Ο κ. Τζαμουράνης εμφανίστηκε επικριτικός για το νέο εκλογικό νόμο όμως επεσήμανε πως αυτός θα αποτελέσει τον καταλύτη «…ώστε παρατάξεις όμορες να συνεργαστούν και να υπάρξει μια μεγαλύτερη παράταξη που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για να είναι διεκδικητής στις επόμενες εκλογές». Ανέφερε δε πως αυτός ο σκοπός μπορεί να εξυπηρετηθεί σε επίπεδο δήμου Καλαμάτας και συμπλήρωσε «…προσωπικά και η παράταξή μου υπηρετούμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης, είμαστε ανοιχτοί συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».