TOP

Έκοψαν την πίτα τους οι φίλοι της Αρχαίας Θουρίας με… ανακοινώσεις

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη έγινε χθες η κοπή της βασιλόπιτας της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Θουρίας στην κατάμεστη θαυμάσια αίθουσα της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Την εκδήλωση τίμησε  με την παρουσία της και η Αντιπεριφερειάρχης Ε. Αλειφέρη.
Τον Δήμαρχο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του “Διοκλή” Γ. Φάββας, ο οποίος μετέφερε  τον χαιρετισμό του Δημάρχου Π.Νίκα, ενώ παρούσα ήταν  η Πρόεδρος του Πολιτιστικού φορέα “Φάρις” Α. Μπελογιάννη, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου και πλήθος φίλων και μελών της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας.
Κατά την ομιλία του ο Π. Τατούλης  δήλωσε την ολόθερμη συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο ανασκαφικό έργο που επιτελείται στην Αρχαία Θουρία και υποσχέθηκε την συνέχιση της οικονομικής του στήριξης και στο μέλλον μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.
Η ανασκαφέας Ξένη Αραπογιάννη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Β.Τσούλο για την παραχώρηση της αίθουσας. Επίσης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ανασκαφών του αρχαίου θεάτρου στη Θουρία κατά το παρελθόν έτος και ευχαρίστησε τους συνεργάτες της στην ανασκαφή, αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες και εργατοτεχνικό προσωπικό καθώς και τους χορηγούς χάρις στους οποίους πραγματοποιούνται οι ανασκαφές της Θουρίας: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Καλαμάτας, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Γ.και Β. Καρέλια.