Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας και επικαιροποίηση μέτρων για τον κορωνοϊό – Σύγκλιση και της Διαπαραταξιακής

Όπως έγινε γνωστό, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Ιστορικό Δημαρχείο, υπό το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας, ειδικών συμβούλων – συνεργατών και υπηρεσιακών παραγόντων, σε συνέχεια των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα αφορούν: Αναστολή της λειτουργίας στις Λέσχες Φιλίας, πρώην ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες. Αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες. Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες. Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Στη σύσκεψη έγινε επικαιροποίηση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί από το Δήμο, καθώς και εξειδίκευση των νέων, που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο, Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020.

Επίσης, εξετάστηκε η επιπλέον λήψη προληπτικών μέτρων, κάτι που θα οριστικοποιηθεί μετά και την αυριανή Διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συγκληθεί. Ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς και ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020, έχει προγραμματιστεί ακόμα, συνάντηση – συζήτηση φορέων στο Ιστορικό Δημαρχείο, ώστε ο Δήμος μας να παραμείνει ασφαλής προορισμός”.