Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Έναρξη της νέας σχολικής περιόδου με Αγιασμό και ευχές

Στο σχολείο επέστρεψαν από σήμερα οι μαθητές της επικράτειας, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας. Κατά την πρώτη ημέρα, κυριάρχησαν και οι ευχές για μία καλή σχολική χρονιά.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στο 4ο Λύκειο και στα 4ο και 6ο Γυμνά­σια, καθώς και στα εκπαιδευτήρια «Μπουγά» της Καλαμάτας.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, με υγεία και πρόοδο στα παιδιά. Τόνισε δε ότι η γνώση αποτελεί ισχυρό εφόδιο για τον άνθρωπο, διαμορφώνει χαρακτήρα και είναι ισχυρό όπλο στην έξοδο για το στίβο της ζωής.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Ανα­­στα­­­σό­πουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, εκ­πρό­σωποι των σωμάτων ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Τον Αγιασμό στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο, καθώς και στο 2ο και 5ο Λύκειο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανο­σιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και ευχήθηκε σε όλους για μία δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.