Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Καφαντάρης – Βολές από Κανάκη

Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κρίθηκε σήμερα ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Σε ανακοίνωσή του ο Επικεφαλής του Συνδυασμού “Κοινωνία σε Κίνηση” Ηλίας Κανάκης σημειώνει πέραν των υπολοίπων τα εξής:

“Συγκεκριμένα, μετά την ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, ο κ. Εισαγγελέας πρότεινε και οι δικαστές αποφάσισαν την ενοχή του κ. Δημάρχου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με πρόθεση και προκειμένου να προσπορίσει σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την χορήγηση βεβαίωσης από την πλευρά του κ. Δημάρχου για τη λειτουργία κέντρου διασκεδάσεως, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας. Η συγκεκριμένη πράξη τελέστηκε το 2013 και όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο ο κ. Δήμαρχος λειτούργησε παρανόμως. Η ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Δήμαρχο είναι 6 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος με δόλο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στην ελληνική δικαιοσύνη κατόπιν μηνύσεως που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξής μας, Ηλίας Κανάκης, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε παράπονα επιχειρηματιών της περιοχής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για έλλειψη ισονομίας από πλευράς του Δήμου.

Η καταδίκη του κ. Δήμάρχου επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καφαντάρης αντιλαμβάνεται τα δημοτικά πράγματα και τη νομιμότητα. Η καταδίκη του κ. Δημάρχου δείχνει, με τον ποιο εκκωφαντικό τρόπο, ότι ο κ. Δήμαρχος δεν νοιάζεται για τη νομιμότητα και την ισονομία στο δήμο μας.

Η σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης και η καταδίκη του κ. Καφαντάρη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να απαλλαγεί ο δήμος Πύλου – Νέστορος από έναν δήμαρχο, ο οποίος όχι μόνο δεν προσφέρει ουσιαστικό έργο, αλλά φαίνεται ότι λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων του δήμου μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές του 2019, οπότε και ο λαός του δήμου μας θα στείλει μια για πάντα στο σπίτι του τον κ. Καφαντάρη.

Η παράταξη «Κοινωνία σε Κίνηση»”