Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Ένταση και βαριές καταγγελίες στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Οιχαλίας (video)

Με ένταση και αρκετά… καυτά ζητήματα η αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Οιχαλίας. Αυτή ξεκίνησε με καταγγελίες από τον Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Γιάννη Αδαμόπουλο ο οποίος αρχικά τόνισε πως «…έχει περάσει ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και δυστυχώς βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν». Ο κ. Αδαμόπουλος εστίασε ειδικά στις ενέργειες της δημοτικής αρχής κάνοντας λόγο πως είναι «πρωταθλήτρια στις απευθείας αναθέσεις». Αναφέρθηκε μάλιστα σε πληροφορίες που είχε πως έτρεξε η διαδικασία για την προμήθεια γάλατος από την επιχείρηση της κας Γεωργακοπούλου(!) και τόνισε πως «…η διαδικασία μπορεί αν είναι νόμιμη όχι όμως και ηθική», θέτοντας μάλιστα το συγκεκριμένο ως μείζον πολιτικό ζήτημα για το δήμο Οιχαλίας.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα όπως είναι η κατάτμηση έργων επικρίνοντας την τακτική που ακολουθείται από τη δημοτική αρχή στεκόμενος ειδικά σε ένα  έργο αγροτικής οδοποιίας μίλησε για 5 εργολαβίες με συνοπτικές και τα όσα έγιναν με προσφορές. Αφού στάθηκε και στις επιχορηγήσεις στην σχολική στέγη αναφέρθηκε και στα υλικά που έχει ο δήμος προμηθευτεί τόσο για την ύδρευση όσο και για τον βιολογικό καθαρισμό. Ζήτησε να μάθει εάν υπάρχουν επιτροπές παραλαβής για αυτά τα υλικά και εάν μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει να ελέγξει και να τα δει… Στο τέλος ο κ. Αδαμόπουλος είπε «…η δημοκρατική ανοχή τελείωσε τώρα η ώρα του ελέγχου».

Τις δικές της απαντήσεις έδωσε η Δήμαρχος Οιχαλίας Γ. Γεωργακοπούλου στο θέμα με την προμήθεια γάλακτος από την επιχείρηση του άντρα της, αναφέροντας πως είχαν δοθεί δύο προσφορές, η μία από τον σύζυγό της και η άλλη από άλλη επιχείρηση της περιοχής του Μελιγαλά, ωστόσο ήταν 10.000€ μικρότερη και για αυτό δόθηκε στην επιχείρηση που διατηρεί ο σύζυγός της η προμήθεια γάλακτος ρωτώντας «…δεν συμφέρει το δήμο να ξοδέψει λιγότερα χρήματα».

Σε ότι έχει να κάνει με τις απευθείας αναθέσεις ο κ. Ντονάς από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως δεν έχουν γίνει τέτοιες και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στα απορρίμματα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση με τον Σύμβουλο κ. Καραμπούλα με την ένταση να χτυπά… κόκκινο.