Δευτέρα
3
Ιούνιος
TOP

Έπιασε… κόκκινα το Δ.Σ. Καλαμάτας – Τρικάκια, καταγγελίες, ανεξαρτητοποιήσεις και… ψηφίσματα (video)

Κόκκινα… έπιασε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας. Από τη μια η εξέλιξη με τις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, από την άλλη οι αναφορές περί “προσκλητηρίου αποστασίας”, οι απαντήσεις που ακολούθησαν, οι καταγγελίες Βασιλόπουλου για τα τρικάκια που κάποιοι πέταξαν, αλλά και το θέμα της Χρυσής Αυγής που μπήκε ως… ψήφισμα με το σώμα να ζητά την παραίτηση Δ. Κουκούτση.

Δύο ανεξαρτητοποιήσεις (δείτε εδώ) που ανακοινώθηκαν χθες έβαλαν…φωτιά στο αυτοδιοικητικό σκηνικό του Δήμου Καλαμάτας. Μαρία Αγγελή και Γιάννης Δούβας προχώρησαν σε αυτή την δήλωση και οι αναφορές που ακολούθησαν κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους.

Με ένταση και διαφωνίες ακόμη και για τα… αυτονόητα, εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και στην συνέχεια στην οποία κυριάρχησε για ώρες, η συζήτηση αναφορικά με την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή. Η απόφαση αυτή, λόγω της εκλογής του καταδικασθέντος πλέον, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, με τον οποίο είχε συνεργαστεί η Δημοτική Αρχή, είχε και μεσσηνιακό χρώμα, με το Σώμα να θέτει το ζήτημα επί τάπητος και να ζητά την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου (δείτε εδώ).

Aνάμεσα σε αυτά και το θέμα των καθαριστριών που διεκδικούν πλήρη απασχόληση και ίση αντιμετώπιση και με παράσταση διαμαρτυρίας έθεσαν το ζήτημα στο σώμα.