Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Έργα ανάπτυξης για το Δήμο Οιχαλίας επί τάπητος στη συνάντηση της δημάρχου με τον Αθανάσιο Γιάνναρη των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ

Συνάντηση στα κεντρικά γραφεία των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. στη Αθήνα, πραγμτατοποιήθηκε τη Δευτέρα 24/5 μεταξύ της δημάρχου Οιχαλίας κας Γεωργακοπούλου που συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους κ.κ. Δημητρακόπουλο και Ντονά και των α) Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου κου Κατσίπου Τιμολέοντος και β) του Μεσσήνιου Διευθύνοντα Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κου Γιάνναρη Αθανάσιου οι οποίοι έχουν εκδηλώσει με πράξεις το ενδιαφέρον τους για την περιοχή.

Η συνάντηση αυτή ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει ειδικά το τελευταίο χρόνο, για την υλοποίηση σημαντικών έργων ανάπτυξης για το Δήμο Οιχαλίας (Γυμνάσιο – Λύκειο Μελιγαλά και Κλειστό Γυμναστήριο – Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά).

Υπήρξε η σχετική ενημέρωση ότι ξεκινάει άμεσα η δημοπράτηση του έργου «Προσθήκη κατ’ επέκταση διωρόφου κτίσματος τεσσάρων αιθουσών και χώρων υγιεινής – Ενεργειακή Αναβάθμιση στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μελιγαλά και ανακατασκευή του Περιβάλλοντος Χώρου» προϋπολογισμού μελέτης 1.650.000,00€.

Με απόφαση του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. την 20-5-2021 εγκρίθηκαν οι όροι και η διακήρυξη για τον σχετικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου.

Το έργο αυτό αναλυτικά περιλαμβάνει:

  1. Προσθήκη κτηρίου τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας, δύο στο ισόγειο και δύο στον α’ όροφο και χώρους υγιεινής,
  1. Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτηρίου με τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε όλο το κτήριο και τοποθέτηση εγκατάστασης μονάδων κλιματισμού και αερισμού και στους δύο ορόφους

και

  1. Ανακατασκευή περιβάλλοντος χώρου και των χώρων υγιεινής που βρίσκονται εκτός κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος (προβλέπεται κατασκευή απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης, νέο γήπεδο καλαθοσφαίρισης με περίφραξη – κερκίδες, ένα μικρό αμφιθέατρο και τοποθέτηση παγκάκια και φύτευση γκαζόν αλλά και φυλλοβόλων δένδρων στη νότια πλευρά.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι ένα έργο πνοής για το Δήμο Οιχαλίας. Έτσι υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Οιχαλίας το οποίο πραγματοποιείται με τη σημαντική συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά ο οποίος πάντα συμβάλλει θετικά στις  ενέργειες – προτάσεις του Δήμου Οιχαλίας και τον ευχαριστούμε θερμά όπως άλλωστε και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για τις ενέργειες χρηματοδότησης του έργου αυτού.

Σε όλες αυτές τις ενέργειες συνέβαλε και Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Α’ Αθηνών κος Άγγελος Συρίγος ο οποίος κατάγεται από το Δήμο Οιχαλίας.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον Υφυπουργό την ίδια μέρα στο γραφείο όπου συζητήθηκαν και εκτός του ανωτέρω έργου και όλα τα θέματα που απασχολούν τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Οιχαλίας. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.

Η Δημοτική αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας προχωρά με θέληση και γοργό ρυθμό ενέργειες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου.