Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Έτσι θα μάθετε όλα όσα θέλει να σας πει το μωρό σας

Πόσο ευκολότερη θα ήταν η καθημερινότητα κάθε νέας μητέρας αν μπορούσε να αποκωδικοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του μωρού της; Χρειάζεται εμπειρία για κάτι τέτοιο, ασφαλώς, εδώ όμως θα βρείτε κάτι εξίσου χρήσιμο για να τα καταφέρετε. Προχωρήστε την ανάγνωση!

Σε κάθε ηλικία ένα παιδί έχει διαφορετικές συμπεριφορές, χαρακτηριστικά και ανάγκες. Όσο το παιδί μεγαλώνει όλα αυτά αλλάζουν. Δεν υπάρχει όμως πιο απαιτητική περίοδος από εκείνη των πρώτων ημερών και μηνών. Είναι η περίοδος που οι γονείς αναρωτιούνται τι χρειάζεται το μωρό, γιατί κλαίει ή γιατί είναι ανήσυχο. Το έμβρυο που γίνεται νεογνό και μετά βρέφος (μέχρι να κλείσει το πρώτο έτος) και ύστερα νήπιο, έχει διαρκείς ανάγκες που δυσκολεύεται να εκφράσει και να γίνουν κατανοητές, με το κλάμα φυσικά να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Και μετά είναι ο απογαλακτισμός, τα πρώτα παιχνίδια, οι επισκέψεις στον παιδίατρο, τα εμβόλια, το «στρώσιμο» του ύπνου, ο έλεγχος και η καταγραφή της ανάπτυξης, οι πρώτες συλλαβές, «άγκου», «μα», ένας ολόκληρος κόσμος που για έναν γονέα κρύβει σπουδαίες και συνεχείς εκπλήξεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι δυσάρεστες: ατυχήματα με τραυματισμό της κεφαλής, του προσώπου και της μύτης, υψηλός πυρετός, διάρροια και γαστρεντερίτιδα, τραυματισμοί, ακόμα και αντικείμενα που μπαίνουν στη μύτη των παιδιών. Μερικές φορές αυτά οδηγούν σε νοσηλείες, κάτι που φορτώνει με ακόμη περισσότερο άγχος τους γονείς. Όπως και να ‘χει αυτήν την πολύ απαιτητική περίοδο, οι περισσότεροι γονείς εύχονταν να μπορούσαν να καταλάβουν καλύτερα τα μωρά τους και για αυτό οι νέες μητέρες συμβουλεύονται τις μεγαλύτερες αδελφές και τις γιαγιάδες, τις φίλες ή προστρέχουν σε βιβλία παιδιατρικής.

Εμείς σας προτείνουμε κάτι ακόμη για να αποκωδικοποιήσετε το νέο μέλος που φέρνει την ευτυχία, αλλά δημιουργεί και πολλά ερωτήματα. Ποιος θα τα λύσει; Αυτός εδώ ο εντελώς δωρεάν και απόλυτα χρηστικός οδηγός που αξίζει να κατεβάσετε και να χρησιμοποιείτε. Μόλις σε 15 σελίδες, με σεβασμό για τον – λιγοστό- ελεύθερο χρόνο σας και ειδικά της νέας μητέρας, ο Οδηγός «Για υγιή, χαρούμενα μωρά» θα σας δώσει απαντήσεις για θέματα όπως: Τι σημαίνει το κλάμα; Πως αναγνωρίζουμε και προλαμβάνουμε τους κολικούς; Πώς θα κοιμάται, με όσο το δυνατόν λιγότερες διακοπές; Τι κάνουμε για τα πρώτα του δοντάκια; Πώς θα παίξετε και θα επικοινωνήσετε ήδη από τον πρώτο χρόνο της ζωής του;

Δεν αρκεί, βέβαια, μόνο ο οδηγός ή η γνώση. Το νεογέννητο χρειάζεται από την πρώτη μέρα της ζωής του ασφαλιστική προστασία και εξασφάλιση πως ό,τι και αν προκύψει, θα πάρει τη φροντίδα που θα έχει ανάγκη. Και αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι και λίγες. Ειδικά στην ηλικία 0-2, τα μωρά πραγματοποιούν πολλές επισκέψεις στον γιατρό για τα εμβόλια και την καθιερωμένη παρακολούθηση της ανάπτυξής τους. Ενώ, πολλά από τα επείγοντα περιστατικά, μπορούν να αποφευχθούν με περισσότερη παρακολούθηση, καθώς αφορούν τραυματισμούς. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή την περίοδο, πολλά από τα επείγοντα γίνονται τελικά νοσηλείες. Οι κυριότερες αιτίες νοσηλείας είναι οι λοιμώξεις αναπνευστικού, η πνευμονία και οι ιογενείς λοιμώξεις διαφόρων εντοπίσεων. Συσχετίστε αυτό τον αριθμό με τον αντίστοιχο της προσέλευσης παιδιών στα επείγοντα λόγω υψηλού πυρετού και έχετε καταλάβει ότι ένα μεγάλο μέρος των περιστατικών που πηγαίνουν στα επείγοντα με υψηλό πυρετό χρειάζεται τελικά νοσηλεία. Επιπλέον αιτίες για νοσηλείες είναι οι ακόλουθες: τυχαίες δηλητηριάσεις και έκθεση σε άλλα χημικά και επιβλαβείς ουσίες, στρεπτόκοκκος και σταφυλόκοκκος και συναφείς περιπτώσεις, καθώς συμβάντα που σχετίζονται με το ουροποιητικό. Οι, δε, έκτακτες επισκέψεις στους γιατρούς αφορούν όλα τα παραπάνω συν διάρροια και γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα κ.ά.

Εδώ θα βρείτε τους πιο συνήθεις λόγους που τα παιδιά χρησιμοποιούν τα προγράμματα ασφάλισης για την υγεία τους ανά ηλικίες και αξίζει να τους γνωρίζετε.

Τα πράγματα λοιπόν είναι σοβαρά και δεν μπορούν να αφήνονται στην τύχη τους. Τις περισσότερες φορές στην INTERAMERICAΝ, οι γονείς ενός νεογέννητου είναι που αναζητούν λύσεις για την ασφάλισή του, ξεκινώντας τη συζήτηση με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο. Οι νέοι γονείς προτιμούν προγράμματα με υψηλό όριο στις καλύψεις προκειμένου να είναι σίγουροι πως έχουν ό,τι καλύτερο για την υγεία του παιδιού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ακόμα και όταν το παιδί μεγαλώνει, οι γονείς να διατηρούν το συμβόλαιό του. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας εξασφαλίζει πάντα στο παιδί και τους γονείς άμεση πρόσβαση, στο καλύτερο δίκτυο γιατρών και νοσοκομείων, με όλη την ποιότητα και φροντίδα που είναι τόσο απαραίτητη ειδικά στις τρυφερές ηλικίες.

Ο οδηγός «Για υγιή, χαρούμενα μωρά» αποτελεί μία προσφορά του συστήματος υγείας «bewell» από την INTERAMERICAN και φέρει την υπογραφή καταξιωμένων παιδιάτρων του δικτύου υγείας της INTERAMERICAN. Κατεβάστε τον τώρα!

πηγή:ygeiamou.gr