Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Έφθασε στη διαπαραταξιακή του δήμου Μεσσήνης η μελέτη για το Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη

Αποτελεί το πλέον κύριο αίτημα και έναν από τους οδικούς άξονες για τον οποίο η συζήτηση είναι μακρά, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμό… χελώνας. Εδώ και χρόνια παρότι είναι το βασικό ζητούμενο για το ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη είναι αντικείμενο συζήτησης, και, διαρκώς ακούμε αρκετά για υποσχέσεις, δρομολόγηση και δημοπρατήσεις, μελέτες και άλλα, αλλά η εκκρεμότητα υλοποίησης είναι… μόνιμη.

Η όποια προσπάθεια έχει τρέξει πια… βρίσκει ενεργή την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα της λεγόμενης άνω χάραξης, με στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ταύτισή του σε ένα μεγάλο μέρος της με τον υφιστάμενο δρόμο στο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη και έναν δρόμο που προβλέπεται να έχει δύο κατευθύνσεις εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και να περνά κάτω από την αστική ζώνη της πόλης της Μεσσήνης, όπως και να παρακάμπτει τη Βελίκα. Πολλές οι βελτιώσεις όπως και οι κόμβοι στο μέτωπο μέχρι το Ριζόμυλο.

Όλα αυτά φυσικά τις επόμενες ημέρες θα γίνουν πιο πολύ γνωστά με λεπτομέρειες αφού αποτελούν αντικείμενο ενημέρωσης όπως αυτή εστάλη από τις Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών στο αίτημα που είχε κατατεθεί από την διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε συσταθεί από το δήμο της Μεσσήνης. Θα ακολουθήσει κοινοποίηση και γνωστοποίηση και απαιτούνται ακόμη μια σειρά από βήματα με τις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των πολιτών όπως ξεκινήσει το διάστημα της διαβούλευσης.