TOP

“Έφυγε” από τη ζωή ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κατσιλιέρης

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από μια σκληρή μάχη που έδωσε με ασθένεια, ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Κατσιλιέρης. Μια εμβληματική φυσιογνωμία με σημαντική παρουσία στον πολιτικό χώρο και αυτόν της αυτοδιοίκησης πάντα πορευόμενος με ήθος. Γεννήθηκε το 1947 στη Μικρομάνη. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 1989 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας από το 1982, διατέλεσε Αντιδήμαρχος και άσκησε και καθήκοντα Δημάρχου.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για το θάνατο του Πέτρου Κατσιλιέρη

Αποχαιρετούμε σήμερα με οδύνη τον Πέτρο Κατσιλιέρη, τον σύντροφο, τον επιστήμονα, τον άνθρωπο, τον φίλο. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την  παράταξη και τη δημοκρατία, με πίστη, με ήθος, με ανιδιοτέλεια, με συνέπεια.  Από νεαρός φοιτητής με τη συμμετοχή του στο σύλλογο δημοκρατικών φοιτητών, ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, μέσα από την αυτοδιοίκηση  ως αντιδήμαρχος της Καλαμάτας. Μέσα και από τη Βουλή ως βουλευτής του νομού, που τον τίμησε με εμπιστοσύνη και αγάπη,  επί πολλές τετραετίες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον θάνατο του Πέτρου Κατσιλιέρη

Ο Πέτρος Κατσιλιέρης, από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, αγωνίστηκε όλη του τη ζωή με σθένος για τη Δημοκρατική Παράταξη και τη Μεσσηνία. Διακρίθηκε για την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την εργατικότητα του, ενώ η παρακαταθήκη που αφήνει από το έργο του ως εκπαιδευτικός, ως Βουλευτής αλλά και ως Αντιδήμαρχος, είναι αξιοθαύμαστη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε, ότι ο Πέτρος Κατσιλιέρης, πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, έφυγε πρόωρα από την ζωή. Στο πέρασμά του, από τα κοινά και την πολιτική, ήταν ηθικός, σεμνός, αξιοπρεπής, αθόρυβος και εργατικός. Έδωσε στην πολιτική και στη Μεσσηνία και φεύγει φτωχότερος. Τον τίμησαν οι Μεσσήνιοι και τίμησε την ψήφο τους, με την συμπεριφορά του και τον πολιτικό του πολιτισμό. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα την πρόωρη απώλεια του Πέτρου Κατσιλιέρη, επί σειρά ετών βουλευτή Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ. Ως πολιτικός ο Πέτρος Κατσιλιέρης ήταν γνωστός για την ακεραιότητά του, την υψηλή ποιότητα του χαρακτήρα του και τον πολιτικό του πολιτισμό και τίμησε όλες τις δημόσιες θέσεις τις οποίες κλήθηκε να υπηρετήσει.

Ο χαμός του αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό και στο πρόσωπό του η Μεσσηνία χάνει έναν διαχρονικό υποστηρικτή που πάντα έβαζε τον τόπο του ψηλά στις προτεραιότητές του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δ.Τ ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

“Ο Πέτρος Κατσιλιέρης με τους αγώνες του στο φοιτητικό κίνημα, την θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική παρουσία του ως βουλευτής Μεσσηνίας αποτέλεσε παράδειγμα δημιουργικότητας και πολιτικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα, με την πολυετή παρουσία του στο χώρο της εκπαίδευσης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές Καλαματιανών. Εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.”

Αλέξης Χαρίτσης  Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Mε θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του επί χρόνια Βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κατσιλιέρη που πάνω απ΄ όλα ήταν για μένα ένας αγαπημένος, ξεχωριστός οικογενειακός και προσωπικός φίλος.

Ο Πέτρος Κατσιλιέρης ήταν πάντα ένας μαχητής, ένας Πολιτικός που ξεχώρισε για την προσφορά του ειδικά στην περιοχή μας ως δραστήριος πολίτης και εκπαιδευτικός, ως Αντιδήμαρχος δίπλα στον Σταύρο Μπένο και ως Βουλευτής. Ήταν πάντα ένας άνθρωπος που απέπνεε σοβαρότητα, ήθος, αγάπη για τον τόπο μας και την Προοδευτική Παράταξη. Ξεχώρισε για την πολύμορφη προσφορά του τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.

Δυστυχώς χτυπήθηκε από την επάρατο νόσο απέναντι στην οποία έδωσε πολύχρονη, σκληρή μάχη με πείσμα και καρτερικότητα. Αυτή την μάχη έχασε σήμερα, παραμονές του νέου έτους  δεν είναι πια ανάμεσά μας. Θα είναι όμως πάντα στην καρδιά και την σκέψη μου, θα τον θυμόμαστε όλοι και θα είναι μια μόνιμη και διαχρονική πηγή έμπνευσης.

Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του. Δίπλα της θρηνούμε όλοι οι φίλοι, όλοι οι Μεσσήνιοι, όλοι όσοι τον γνωρίσαμε.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Το  Δημοτικό  Συμβούλιο  Καλαμάτας,  αφού συνήλθε εκτάκτως στις 30 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από την απώλεια του

ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗ

πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας, Δημοτικού Συμβούλου, Αντιδημάρχου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Ψηφίζει  ομόφωνα

  1. Την δωρεάν διάθεση τάφου κατά τον Κανονισμό του οικείου Κοιμητηρίου
  2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.
  4. Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.
  5. Να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό της Καλαμάτας.
  6. Να τιμήσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο τη μνήμη του εκλιπόντος αλλά και την προσφορά του στο Δήμο Καλαμάτας.

Αιωνία του η μνήμη».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΠΑΖΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Έφυγε από κοντά μας μια εμβληματική φυσιογνωμία της Μεσσηνίας, ο π. Βουλευτής Πέτρος Κατσιλιέρης.
Γεννήθηκε το 1947 στη Μικρομάνη Καλαμάτας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και προσέφερε επί σειρά ετών ως εκπαιδευτικός τις υπηρεσίες του γαλουχώντας γενιές Μεσσήνιων.
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 1989 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ καθώς και στις εκλογές 1993, 1996, 2000 & 2004.
Πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας το 1982, 1986 & 1990. Διατέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (1983-1984), Αντιδήμαρχος (1985 – 1989) και άσκησε και καθήκοντα Δημάρχου
Αποχαιρετούμε ένα διαχρονικό αγωνιστή της Δημοκρατίας που με το ήθος, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, την ανιδιοτέλεια και την εργατικότητα συμπύκνωνε όλες αυτές τις αρετές που μαζί με την επιστημοσύνη αλλά και την αξιοσύνη ενός υποδειγματικού οικογενειάρχη συνθέτουν το προφίλ του πολιτικού Άνδρα πρότυπο.
Η παρακαταθήκη του πλούσια και συνάμα ανεξίτηλη, το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Θα αποτελεί πάντα το φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους.
Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Η απώλεια του πρ. Βουλευτή Πέτρου Κατσιλιέρη γέμισε θλίψη ολόκληρη την Μεσσηνία. Ακέραιος, εργατικός, αξιοπρεπής και ανιδιοτελής. Η παρουσία του έχει σφραγίσει τόσο τον Δήμο Καλαμάτας, την Μεσσηνία όσο και τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ανήκε στην γενιά των μεγάλων που ήρθαν για να δώσουν και όχι για να πάρουν. Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και βαριά παρακαταθήκη. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του.

Γιώργος Κατσούλης

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Κίνημα Αλλαγής

MHNYMA ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του φίλου και συνάδελφου Πέτρου Κατσιλιέρη. Ο Πέτρος και στην τάξη με τους μαθητές του και στην αυτοδιοίκηση και στη βουλή, άφησε θετικό αποτύπωμα με το  ήθος, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητά του. Πιστός στις αρχές και τις ιδέες του προσέφερε σημαντικό έργο με ανιδιοτέλεια και στην πόλη της Καλαμάτας και στη Μεσσηνία και σε όλον τον ελληνικό λαό.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και στους συντρόφους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καλαματιανής γης που θα τον σκεπάσει.

Καλό σου ταξίδι φίλε και συνάδελφε Πέτρο.

Θανάσης Πέτρακος

Μαθηματικός Πρώην βουλευτής Περιφερειακός Σύμβουλος

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση της απώλειας του Πέτρου Κατσιλιέρη, ο οποίος μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά του τόπου εκπροσώπησε το Νομό μας με την ιδιότητα του Βουλευτή Μεσσηνίας, αλλά και συνέβαλε τα μέγιστα στη πόλη της Καλαμάτας όντας Αντιδήμαρχος για αρκετά χρόνια.

Υπηρέτησε με αφοσίωση, αγωνιστικότητα και ήθος τη Μεσσηνία. Δραστήριος στη τοπική κοινωνία, αγαπητός και προσιτός σε όλους, υπήρξε σημαντικός συνοδοιπόρος στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα κρίσιμα αναπτυξιακά θέματα της περιοχής μας.

Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση, αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά του δεν πρόκειται να λησμονηθεί.

Τιμώντας τη μνήμη του η Διοικητική Επιτροπή, που συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση,

Αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Αντί στεφάνου να προσφερθεί δωρεά ύψους 100 ευρώ στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας.
  3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Βαγγέλης Ξυγκώρος     Πρόεδρος

Παύλος Γκραίκης          Γεν. Γραμματέας