Σάββατο
29
Ιούνιος
TOP

«Ήξεις, αφήξεις…» από τον Γιώργο Σπίνο (video)

«Ήξεις αφήξεις…» από τον Γιώργο Σπίνο στον τηλεοπτικό “αέρα” σε μια τοποθέτησή του που είχε σημείο… αναφοράς τις εξελίξεις με τη Μ. Μαντίνεια.

Ο κ. Σπίνος νωρίτερα είχε προχωρήσει σε μια παρέμβαση για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου αναδεικνύοντας -και σωστά- τη δυναμική του (δείτε εδώ), ωστόσο, δεν έδωσε… πειστικές απαντήσεις -πέρα από την προοπτική- για το πως μπορεί αυτή να προχωρήσει. Από τη μια, σε ερώτηση έλεγε πως το έργο της αξιοποίησης θα πρέπει να τρέξει από τον δήμο και από την άλλη… από επενδυτές.

Από τη μία στην προέκταση των αναφορών του, άφηνε μορφή… προς την κυβέρνηση για το θέμα των αρμοδιοτήτων των τοπικών κοινοτήτων μιλώντας για τις αλλαγές που έφερε η ΝΔ σε αυτές, από την άλλη αναίρεσε τη μομφή… λέγοντας πως η κυβέρνηση καλά κάνει σήμερα και πως “…συμφωνώ με τη λογική της κυβέρνησης όσον αφορά το ρόλο των κοινοτήτων”. Εδώ έγινε αναφορά στη δική του αποχώρηση από τα κοινά, με τον κ. Σπίνο να αρνείται κατηγορηματικά πως η… διαχείριση πόρων και το… ταμείο ήταν αιτία της παραίτησής του, σημειώνοντας πως ο ίδιος έφυγε λόγω… αρμοδιοτήτων.

Στο άλλο ζήτημα για τη διάβρωση των ακτών με το εξώδικο των ιδιοκτητών και την απάντηση Νίκα απέφυγε -παρότι πρώην Αντιδήμαρχος και μηχανικός- να πάρει θέση, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει καλά το θέμα και μένοντας στο… πλαίσιο της γενικότερης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που θα φέρει και την ακτομηχανική μελέτη για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.