Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Ίσως το λύσει ο από μηχανής θεός!

Λίγο πριν, λίγο μετά το δελτίο ειδήσεων του Best, κατά τις εννιά- δέκα το βράδυ, ίσως λίγο αργότερα τώρα το Καλοκαίρι , πέφτουν τα μάνταλα βαριά σε όλη την Μεσσηνία! Οι πόρτες των σπιτιών κλείνουν, τα παράθυρα σφραγίζουν, και ο γερασμένος κυρίως κόσμος πέφτει για ύπνο με τις κουρασμένες από τα χρόνια αισθήσεις του σε επιφυλακή!

Ο φόβος και η ανασφάλεια διατρέχουν από άκρη σε άκρη την Μεσσηνιακή ύπαιθρο , τα γερόντια κάνουν το Σταυρό τους και εύχονται να τους βρει η αυριανή! Και αναρωτιούνται που μπορούν να απευθυνθούν για να πουν τον πόνο τους και το παράπονο τους, να βρεθεί κάποιος να απαλύνει τους φόβους και τους ψυχολογικούς πόνους τους!

Πάντα την ίδια ώρα, κατά τις εννιά δέκα το βράδυ, κυρίως στην Καλαμάτα και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Μεσσηνίας κάποιοι αναμένουν επίσης να δουν πως και πόσο τους έπαιξε το δελτίο ειδήσεων της τοπικής τηλεόρασης! Να καυτηριάζουν την έλλειψη αστυνόμευσης , τα προβλήματα στην υγεία, την χαμηλή τιμή του λαδιού! Και μετά να βγουν την βόλτα στην πλατεία για να δουν τους ψηφοφόρους τους «είδες πως τα είπα…»

Μεσσηνιοπατέρες! Έχω εκπλαγεί με την ευκολία και το θράσος της άρχουσας του Νομού μας τάξη, να προβαίνει σε διαπιστώσεις! Να βγάζει ανακοινώσεις και να καταδικάζει ότι ενοχλεί τον Πολίτη και ταυτόχρονα να κορδώνεται που κατάφερε και ανέδειξε σε 100 λέξεις μεγάλα προβλήματα. Λες και ο κόσμος δεν τα ξέρει…

Ζητήματα ασφαλείας , παιδείας, υγείας , μετακινήσεων, επικοινωνίας! κορυφαία θέματα καθημερινότητας φυσικά και οικονομίας γονατίζουν το λαό που ψάχνει λύσεις. Και κει έρχεται ο Δήμαρχος, ο Βουλευτής , ο υπηρεσιακός τέλος πάντων παράγων και σε στέλνει αδιάβαστο! Ελλιπή η αστυνόμευση στην Τριφυλία καταγγέλλει για παράδειγμα σήμερα ο Λεβεντάκης, όπως και όλοι οι Δήμαρχοι, και πέφτεις ξερός! Ανακάλυψε ο πρώτος πολίτης ότι η Τριφυλία έχει ελλιπή αστυνόμευση και βγάζει ανακοινώσεις λες και απευθύνεται σε ανθρώπους χαμηλής νοητικής στάθμης που δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

Από κοντά και ο Βουλευτής, ο πολιτευτής, ο διευθυντής σε μια κοινή γραμμή! Κοιτώντας με βλοσυρό βλέμμα την κάμερα ή τους πολίτες, με ανασηκωμένο φρύδι και υψωμένο το χέρι καταγγέλλει καταγγέλλει καταγγέλλει… Και ζητά λύσεις, λύσεις λύσεις…

Ποιος και από ποιον; Αυτός που πρέπει να δώσει τις λύσεις σφυρίζει κλέφτικα και ζητά και αυτός από κάποιον παραπάνω να του λύσει το πρόβλημα! Να το ιεραρχήσουμε στο μέτρο του δυνατού; Ο πολίτης ζητά από τον αντιδήμαρχο, ο αντιδήμαρχος από τον δήμαρχο, ο δήμαρχος από τον περιφερειάρχη, ο περιφερειάρχης από τον βουλευτή, ο βουλευτής από τον Υπουργό, ο υπουργός από τον πρωθυπουργό, ο πρωθυπουργός από την Μέρκελ, η Μέρκελ από τον Τραμπ και ο πλανητάρχης σηκώνει τα χέρια και ζητά την βοήθεια από το θεό! Και το πρόβλημα παραμένει στο μικρό χωριό της Μεσσηνίας!

Όποτε , τα πράγματα είναι απλά συμπατριώτη! Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρειαζόταν να διατρέξουν όλη αυτή την ταξική αλυσίδα για ένα σοβαρό πρόβλημα και να καταλήξουν να μην έχουν στο τέλος αποτέλεσμα! Το είχαν λύσει το ζήτημα αναθέτοντας τον στον από μηχανής θεό! Και ναι ποιο πιθανό είναι να εμφανιστεί και να το λύσει αυτός παρά τα φυντάνια που σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες μας!