Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Αίσθηση και θετικά σχόλια για το δώρο με «γεύση» Μεσσηνίας από τον Περικλή Μαντά σε υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης

Ιδιαίτερη και θετική αίσθηση έχει προκαλέσει στους κόλπους της κυβέρνησης και τους βουλευτές η κίνηση στην οποία προχώρησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς με ένα δώρο γεμάτο από Καλαμάτα, και με ουσιαστικό περιεχόμενο με φόντο τις εξελίξεις για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Δείτε τι σημειώνουν τα «Παραπολιτικά» :

Ένα ιδιαίτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο έστειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς σε όλους τους βουλευτές και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σε συνεργασία με Μεσσήνιους παραγωγούς και τυποποιητές ο βουλευτής πρόσφερε ένα πακέτο με ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Η πρωτοβουλία του κ. Μαντά η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις των συναδέλφων έδωσε στα μέλη της κυβέρνησης τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αυτό το εξαιρετικό προϊόν της μεσσηνιακής γης, που με υπερηφάνεια και μεράκι καλλιεργείται, επεξεργάζεται και τυποποιείται στον νομό Μεσσηνίας.

mants

Την ίδια στιγμή το δώρο του Μεσσήνιου βουλευτή έστειλε και ένα πολιτικό μήνυμα στους συναδέλφους του καθώς ανέδειξε τη σημαντική ζημία που έχει προκαλέσει από το 2018 η περίφημη απόφαση Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι με την εν λόγω υπουργική απόφαση ο όρος “Kalamata Olives” έγινε συνώνυμος της ποικιλίας Καλαμών, «ακυρώνοντας» στην πράξη τις προδιαγραφές του ΠΟΠ και συνδέοντας τον όρο “Καλαμάτα” με κάθε ελιά Καλαμών, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν παράγεται.

mantaw

«Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι οι όποιες τοπικές διαφορές πρέπει να ξεπερνιούνται και ο κοινός μας στόχος μπορεί να είναι μόνο ένας: η προστασία και η ανάδειξη κάθε ελληνικού προϊόντος. Γι’ αυτό οφείλουμε αφενός να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, αλλά και να φροντίσουμε να θωρακίσουμε κάθε ελληνική ελιά Καλαμών, μέσω μιας νέας αποκλειστικά ελληνικής ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), που όλοι μαζί θα στηρίξουμε έναντι των ξένων», δήλωσε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.