Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Μιχάλης Σάλλας: «Ορατή η ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021»

Η Ελλάδα μπορεί να υλοποιήσει σοβαρά έργα και να αλλάξει μέσα από τους πόρους που της δίνονται, υποστήριξε ο πρόεδρος της Lyktos Group Μιχάλης Σάλλας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά, «η ελληνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει την κρίση μόνη της αλλά μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο κ. Σάλλας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στον κ. Γιώργ. Κουβαρά, στην εκπομπή Evening Report, στο Action 24, εκτίμησε ότι είναι ορατή η ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 η οποία εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Lyktos Group έκανε λόγο για περιθώρια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, για ωρίμανση σχεδίων και εκπόνηση νέων στο χώρο της ενέργειας καθώς και για μεγάλες δυνατότητες στο χώρο της τυποποίησης και των εξαγωγών.

Όσον αφορά στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) ο κ. Σάλλας τόνισε ότι αυτές υπήρξαν άμεσες και έφερε σαν παράδειγμα το τραπεζικό σύστημα, στο οποίο επιβλήθηκε μια πρωτοφανής χαλάρωση με στόχο να χρηματοδοτηθούν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο. Υπογράμμισε δε ότι χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λειτουργία, σταματά να υφίσταται μεσαία τάξη και πρόσθεσε ότι αυτό το έχουν εμπεδώσει όλοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πρότεινε την επαναφορά της δοκιμασμένης πολιτικής Visa για την τόνωση της αγοράς ακινήτων και του Sales and LeaseBack.

Επίσης, ο κ. Σάλλας απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα νέο μνημόνιο στην Ελλάδα. Εάν υπάρξει κενό στον εθνικό προϋπολογισμό, εκτίμησε ο πρόεδρος της Lyktos Group, θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί.
Πηγή:newsbreak.gr