TOP

Αλήθεια τί Πανεπιστήμια χρειαζόμαστε;

Κάτω από τη βάση «έπεσε « το 42% των τμημάτων ενώ σε ιστορικά χαμηλά «έπεσαν» εκτός από τις Ιατρικές σχολές και οι καθηγητικές σχολές με το Μαθηματικό της Σάμου , να φθάνει λίγο περισσότερο από τα 3000 μόρια  και το Φυσικό Καβάλας  να κυμαίνεται κοντά στα 6000 μόρια , σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν  από το υπουργείο Παιδείας.
της Ισμήνης Χαραλαμποπούλου 
Κάτω των 10.000 μορίων βρίσκεται το 42 % των τμημάτων  !Προς περαιτέρω διερεύνηση για την πορεία του συστήματος προσθέτουμε την πρόσβαση τρία  «πανεπιστημιοποιημένα» ΤΕΙ επί υπουργίας Γαβρόγλου με βαθμό κάτω από… 1!
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι φετινοί υποψήφιοι έδωσαν μεγάλο αγώνα και τα κατάφεραν, σε μία πολύ δύσκολη χρονιά με αγωνίες και ανησυχίες για το πότε και πως θα δώσουν Πανελλαδικές . Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι επέλεξαν «παραγωγικές» σχολές που θα τους οδηγήσουν στην αγορά εργασίας και όχι τις αποκαλούμενες «καθηγητικές» σχολές.
Ολοι πάντως καταλαβαίνουν ή τουλάχιστον θα  πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται τι είδους και πόσα Πανεπιστήμια θέλουμε  με ποιες ειδικότητες ,  γνωστικά αντικείμενα επαγγελματικά δικαιώματα  και κυρίως με πιο σύστημα θα εισαχθούν  οι επόμενοι υποψήφιοι για να ξεπεράσουν οι νέοι το φάσμα της ανεργίας και αν έχουν ανταγωνιστικές σπουδές και πτυχία που θα τους οδηγήσουν ευκολότερα  στην αγορά εργασίας.
από το www.protothema.gr