Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Αμεσα ξεκινά το πρόγραμμα δακοκτονίας στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αμεσα ξεκινά το πρόγραμμα δακοκτονίας στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες με τους διευθυντές των 6 ΔΑΟΚ, με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.

Στην εν λόγω σύσκεψης εξετάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της καθυστέρησης από το ΑΣΕΠ της διαδικασίας ορισμού των επικουρικών, των οποίων η πρόσληψη αναμένεται περίπου σε έναν μήνα.

“Δεν θα αποτελέσει πρόσχημα η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, θα κάνουμε ως Περιφέρεια ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την παραγωγή, καθώς ήδη υπάρχουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τα υλικά, αλλά και οι εργολάβοι” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ηδη η εφαρμογή του προγράμματος έχει ξεκινήσει στο Κιβέρι της Αργολίδας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα -όταν και αναμένεται σχετική πτώση της θερμοκρασίας- θα βγει στο πεδίο, σε όλες τις Π.Ε., το σύνολο των γεωπόνων των ΔΑΟΚ και άλλων υπηρεσιών, όπου χρειαστεί. Για τον σκοπό αυτό εγκρίνονται υπερωρίες, εκτός έδρας και κίνηση οχημάτων:

“Για τις ανάγκες της δακοκτονίας θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα οχήματα, ακόμα και των αντιπεριφερειαρχών εφόσον απαιτηθεί” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους γεωπόνους “για την διάθεσή τους να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος”.