Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

«Ανάβαση Τσάκωνας» & Χωμάτινο Ράλλυ Πεταλιδίου θέλει στο νέο πρόγραμμα της ΟΜΑΕ η ΑΛΑΚ

Η πανδημία του κορωνοϊού και το καθολικό lockdown στον αθλητισμό επέφερε σοβαρό πλήγμα σε συλλόγους, ομάδες και αθλητές /τριες, ανακόπτοντας ειδικότερα για τη Μεσσηνία την ανοδική πορεία που υπήρχε χάρη στις άοκνες προσπάθειες των μελών της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Μεσσηνίας.

Όπως εξηγεί στο BEST ο α΄ αντιπρόεδρος Αθανάσιος Κατσάς όπως όλα τα αθλήματα έτσι και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την καθολική αγωνιστική αδράνεια «Φυσικά η πανδημία του Covid 19 επηρέασε και τον μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Η διακοπή ανέκοψε την ανοδική πορεία που υπήρχε στον νομό μας αλλά και στο σύνολο του Ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.»

Μόλις πριν από λίγες ημέρες επιτραπεί η ατομική προπόνηση και στον μηχανοκίνητο μόνο σε αδειοδοτημένες πίστες και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα σωματεία να έχουν την αποκλειστική ευθύνη των προπονήσεων των αθλητών τους και πλέον η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος βρίσκεται σε φάση επανασχεδιασμού και προγραμματισμού ώστε το υπόλοιπο της σεζόν να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες για ένα αξιοπρεπές και αξιοκρατικό πρωτάθλημα.

Η ΑΛΑΚ επιθυμεί να αποτελέσει κομμάτι της νέας πραγματικότητας με την διοίκηση να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και κάνει βήματα για την ένταξή της στο νέο πρόγραμμα της ΟΜΑΕ.

Η ΑΛΑΚ θα διεκδικήσει την διεξαγωγή και των δυο αγώνων που είχε εξασφαλίσει στο αγωνιστικό καλαντάρι της σεζόν προ COVID19. Πρόκειται για την «Ανάβαση Τσάκωνας» και τον Χωμάτινο Αγώνα Ράλλυ στο Πεταλίδι. Δυο σημαντικούς αγώνες που στόχος των ανθρώπων του τοπικού σωματείου είναι να συνεχίσουν την αδιάκοπη διεξαγωγή τους.

«Κάνουμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε οργανωτικά και εφόσον επιτραπεί η επανεκκίνηση του μηχανοκίνητου, να είμαστε και εμείς κομμάτι της νέας πραγματικότητας ως προς το πρόγραμμα. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Αθλητισμού ώστε όταν θα επιτραπούν οι αγώνες να μπορούμε να συζητήσουμε με την Ομοσπονδία για το νέο πρόγραμμα αγώνων του 2020. Πρόγραμμα το οποίο φαντάζομαι πως θα περιλαμβάνει λιγότερους αγώνες, διότι είναι αδύνατον στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει, λιγότερο από 6 μήνες, να οργανωθούν και να πραγματοποιηθούν όλοι οι αγώνες” για να συνεχίσει ιδανικό για εμάς θα ήταν να επιτύχουμε την ένταξή μας στο νέο πρόγραμμα και με τους δυο αγώνες Πανελληνίου επιπέδου που είχαμε, δηλαδή την «Ανάβαση Τσάκωνας» και τον Χωμάτινο Αγώνα Ράλλυ που ήταν προγραμματισμένος για την περιοχή του Πεταλιδίου και πάνω σε αυτό το πλάνο μιλάμε με τους τοπικούς φορείς ώστε να είμαστε έτοιμοι”, είπε κλείνοντας ο κ. Κατσάς.

Ο α΄ αντιπρόεδρος επί της ευκαιρίας προτρέπει τον φίλαθλο κόσμο να προσέχει ώστε μέχρι την επανέναρξη των αγώνων «να είμαστε όλοι παρόντες και υγιείς στους αγώνες!»

Επαναλαμβάνονται οι εκλογές για νέο ΔΣ

Παράλληλα, η όλη κατάσταση ανοίγει αναγκαστικά τις κάλπες για την Αγωνιστική Λέσχη. Η ΑΛΑΚ είναι υποχρεωμένη να επαναλάβει τις εκλογές διαδικασίες για την ανάδειξη διοίκησης, διότι σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο στις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων είναι απαραίτητη η παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου. Σύντομα κι όταν γίνει ο ορισμός δικαστικού αντιπροσώπου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθούν εκ νέου οι αρχαιρεσίες με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το πιθανότερο εντός Ιουνίου καθώς τέλη του ιδίου μηνός λήγει η παράταση που είχε δοθεί στις διοικήσεις συλλόγων και σωματείων.

 

Η λειτουργία των γραφείων

Τα γραφεία της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας ανοίγουν ξανά από την Τετάρτη, 27 Μαΐου. Κάθε Τετάρτη από τις 8 έως τις 10 μ.μ τα γραφεία θα είναι ανοικτά και θα προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΑΛΑΚ.

 

Σ.Τρ.