Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Αναλύσεις νερού από την Ασπροπουλιά στο Γενικό Χημείο του Κράτους και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Περαιτέρω δειγματοληψίες νερού από το δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Ασπροπουλιάς, προκειμένου τα δείγματα να εξετασθούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους και από ειδικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έγιναν σήμερα με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας.

Σκοπός είναι να διερευνηθεί η οσμή που αναδίδει το νερό και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος επισκέφθηκε αυτήν την Τοπική Κοινότητα, μαζί με την προϊσταμένη του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Καλαμάτα Ειρήνη Μεϊμετέα και με αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ. Σε σχετική συνάντηση, παρόντες ήταν και οι Πρόεδροι των γειτονικών Κοινοτήτων (Αριοχώρι, Πλατύ, Άμμος, Αλώνια κ.λπ.) .

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αργότερα, ο Δήμαρχος είπε ότι «διαπιστώσαμε την οσμή σε βρύσες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από το πρωί. Έχει μία οσμή βαλτόνερου, περίπου». Ο Π. Νίκας τόνισε πως από τις μέχρι τώρα χημικές αναλύσεις δεν έχει φανεί κάτι ιδιαίτερο και πως «φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα σοβαρό», προσθέτοντας πως «ενδεχομένως η οσμή οφείλεται στις γεωτρήσεις. Ίσως κάποια να δουλεύει στα όριά της λόγω καλοκαιριού και τραβάει νερό που δεν είναι κατάλληλο».
Ο Δήμαρχος επεσήμανε, όμως, ότι τα προαναφερθέντα είναι εικασίες, γι’ αυτό και προέχει η περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση του ζητήματος, που δρομολογήθηκε με τις νέες αναλύσεις δειγμάτων.
Προσέθεσε, τέλος, πως ο Δήμος θα στείλει «μερικές παλέτες με νερό στην περιοχή της