Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Απέτυχε δημιουργώντας κομφούζιο η εφαρμογή της… κουτσουρεμένης κυκλοφοριακής μελέτης

ΑΚΑΙΡΗ με ελλείψεις που καταλήγουν σε ένα αποτυχημένο αχταρμά μιας κουτσής μελέτης, καταλήγει η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυπαρισσία, πλήττοντας επισκέπτες, καταναλωτές αλλά κυρίως τον εμπορικό κόσμο.

Τα παράπονα απλών επισκεπτών είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικά στα κοινωνικά δίκτυα τόσο για την εποχή που επελέγη η εφαρμογή του κυκλοφοριακού, όσο και τις αναποδιές που παρουσιάζει. Χωρίς ενημέρωση των οδηγών, των φορτηγών που διέρχονται την πόλη, των λεωφορείων με επισκέπτες, των δημοτών δημιουργούν ένα αίσθημα απαξίωσης που σε ορισμένες περιπτώσεις έληξε όπως μάθαμε και με απώλειες κρατήσεων σε ξενοδοχεία.
ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η κοινή ανάρτηση που έκαναν, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Δημήτρης Τερζής, και το μέλος του Συλλόγου, Άρης Παναγιωτόπουλος στα κοινωνικά δίκτυα. Στην ανάρτηση αναφέρουν ότι «Η οργάνωση της ζωής σε κάθε πόλη είναι προς την θετική κατεύθυνση. Άστοχος ο τρόπος και ο χρόνος εφαρμογής της νέας κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη της Κυπαρισσίας εκ του αποτελέσματος. Απαιτούνται άμεσα αλλαγές καθώς παρατηρείται αρρυθμία και σύγχυση στην αγορά της πόλης μας πλήττοντας έτσι άμεσα τις επιχειρήσεις. Όλη αυτή η μεγάλη αλλαγή στις ζωές μας θα έπρεπε να έχει γίνει σε προηγούμενο χρόνο, μέσα από μελέτη της εφαρμογής της και διάλογο με τους φορείς της πόλης, από κοινού, να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Μέσα στο περίεργο σκηνικό των ημερών οι μόνιμοι κάτοικοι προσπαθούν να πάνε στον προορισμό τους διανύοντας νέους κύκλους, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ κάνουν κύκλους οικοδομικά τετράγωνα, σε δρόμους γινόταν το αδιαχώρητο ενώ σημειώθηκαν μικρά τρακαρίσματα με επαφή των οχημάτων…
Μάλιστα η οδός Πονηροπούλου που φτάνει ευθεία από την περιοχή εισόδου της πόλης μέχρι την διασταύρωσή της κοντά στο Δημαρχείο που έχει απαγορευτικό για έξοδο της πόλης, δημιουργεί νέο επεισόδιο σύγχυσης. 
Προφανώς η αποτυχία του συστήματος κρίθηκε την περίοδο εφαρμογής οπότε οι διορθώσεις πρέπει να γίνουν πριν προκύψει το ετήσιο πανηγύρι του Σταυρού που θα διογκώσει ακόμα περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ιδίως αν σημειώσουμε ότι δεν έχουν υποδειχθεί καν χώροι στάθμευσης…
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ