TOP

Αποκαλυπτικός ο Βασίλης Καπέλιος -Τι σημείωσε με λεπτομέρειες και τι ανέφερε για το εξώδικο

Εξώδικο κατά του Ματθαιόπουλου για όσα φέρεται πως σημείωσε… απειλώντας τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την υπόθεση της φονικής φωτιάς στο Μάτι, δείχνοντάς του ως… παράδειγμα για το τι θα πάθει, τι συνέβη στον Βασιλειάδη (υπαρχηγό) από τον Καπέλιο (αρχηγό) έστειλε ο τελευταίος, καλώντας τον να ανακαλέσει εντός τριών ημερών, για να μην προβεί σε μήνυση.
Ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος, μιλώντας στην τηλεόραση Best και τον Θέμη Κανελλόπουλο, απάντησε ένα προς ένα, όλα όσα τον κατηγόρησαν, σημειώνοντας πως δε θα προέβαινε ποτέ σε τέτοιες τακτικές.
«Αρχικά, είπαν ό,τι δεν πήγαν εναέρια μέσα στις φωτιές των Κυθήρων και της Μάνης και ύστερα πέρασαν στο σενάριο ό,τι πήγαν, αλλά όχι πολλά και δεν έκαναν πολλές ρίψεις», σημείωσε ο πρώην Αρχηγός, επισημαίνοντας πως τότε, υπήρχαν μόνο 3 βαρέως τύπου ελικόπτερα σε όλη την Ελλάδα και ένας όχι και τόσο αξιόπιστος, εναέριος στόλος. «Στείλαμε ό,τι μπορούσαμε και είχαμε. Κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες», ανέφερε ο κ. Καπέλιος, ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί και με τη φωτιά της Μεσσηνίας, η οποία συνέπεσε με των Κυθήρων, ενώ στάθηκε και στην επιλογή του κ. Βασιλειάδη στη θέση του υπαρχηγού, η οποία ήταν δική του. Σημαντικά, ήταν όσα ανέφερε και για το ενδεχόμενο πολιτικού… υπόβαθρου, καθώς και η παράθεση όλων των στοιχείων, που δίνουν απαντήσεις στις βαριές κατηγορίες σε βάρος του.