TOP

Από τη μία στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Μάκαρη, από την άλλη “…τα κόμματα οφείλουν να έχουν διακριτό ρόλο”

Την στήριξη στον συνδυασμό του Μ. Μάκαρη για τις εκλογές στο δήμο της Καλαμάτας ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον συνδυασμό να την… αποδέχεται αυτή, αλλά να προχωρά παράλληλα σε ανακοίνωση – μετά και τις… γκρίνιες που σημειώθηκαν – και σε αυτήν να αναφέρει πως  “…τα κόμματα οφείλουν να έχουν διακριτό ρόλο σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και οι αποφάσεις τους αφορούν τα ίδια και οι πολιτικές τους επιλογές”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες, με τη συνέλευση της 3ης Σεπτέμβρη 2018, επικύρωσε έμπρακτα και δημόσια τις ιδρυτικές του αρχές και τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο χαρακτήρα της παράταξης. Όπως όλοι γνωρίζουν, χρειάστηκε ν’ αγωνιστούμε σκληρά, ειδικά τους τελευταίους μήνες, και πετύχαμε να περιφρουρήσουμε την αυτονομία και την αυτοτέλειά μας, που αποτελούν βασικά συστατικά της παράταξής μας.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα μέλη μας προέρχονται από όλο το εύρος της τοπικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας την στο σύνολό  της. Αυτό άλλωστε ενισχύθηκε με την ουσιαστική διεύρυνση ενόψει και των επικείμενων εκλογών, η οποία αποτυπώνεται και στη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στη δημοτική μας παράταξη, θα πρέπει να συντάσσονται με τις αρχές και τις αξίες της, σεβόμενοι πρωτίστως τον ανεξάρτητο ρόλο της αυτοδιοίκησης. Τα κόμματα οφείλουν να έχουν διακριτό ρόλο σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και οι αποφάσεις τους αφορούν τα ίδια και οι πολιτικές τους επιλογές.

Με συνέπεια και όραμα διαμορφώνουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που εγγυάται την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Καλαμάτας”.