Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Αρχές Ιουλίου ξεκινά η λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) που ανέλαβε ο Δήμος Τρίπολης

Επίσκεψη στην έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ARTOGETHER , η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κος Καραλής Νίκος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κος Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κος Λαμπρινάκος Σταύρος και η Γεν.Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κα Σκάλου Αγάπη, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, όπου διατίθενται 25 έργα καλλιτεχνών ΑμεΑ τα οποία είναι συνδεδεμένα με έργα Ελλήνων συγγραφέων εμπνευσμένα από τη θεματολογία των καλλιτεχνών ΑμεΑ. Η έκθεση βρίσκεται σε πλήρως προσβάσιμο χώρο, με μετάφραση των εκθεμάτων σε κώδικα γραφής Braille.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου, ανακοινώθηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, η έναρξη υλοποίησης από 1η Ιουλίου 2021 της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) που ανέλαβε ο Δήμος Τρίπολης.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε προ ολίγου από το Δήμαρχο Τρίπολης Τζιούμη Κων/νο, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Καραλή Νίκο, τον ταμία της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ Προκόπο Δημήτρη, τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας Θεοδωρόπουλο Βασίλη και την Γεν.Γραμματέα του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας Κλαδούρη Εφη, το έργο αυτό υλοποιείται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 280.000 ευρώ και διάρκεια ως το τέλος του 2023, η οποία θα επεκταθεί.

“Ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στις διαδικασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν με την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ( νοσηλευτές, φροντιστές, καθαριστές και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες ειδικότητες) και θα συνεχιστούν με την ενοικίαση και τον εξοπλισμό του χώρου στέγασης και την εύρεση των ατόμων που θα διαβιούν σε αυτή τη δομή.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία και την επίτευξη αυτού του έργου από το Δήμο Τρίπολης και επισήμανε τη σημαντική και υποδειγματική στήριξη των ατόμων με αναπηρία από το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και όλων τα στελέχη του Δήμου Τρίπολης. Το έργο αυτό αποτελεί ορόσημο αισιοδοξίας και ορθής πρακτικής για την έμπρακτη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους. Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ δήλωσε επίσης πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για την υλοποίηση έργων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό, πως ο Δήμος Τρίπολης αποτελεί τον μοναδικό Δήμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που ανέλαβε την υλοποίηση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης μέσω ΕΣΠΑ, παρά τις προτροπές και ενημερώσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου για την σπουδαιότητα αυτού του έργου.

κε Δήμαρχε, για ακόμη μία φορά το ΔΣ και τα μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου σας ευχαριστούν θερμά για την έμπρακτη στήριξη και σεβασμό στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Τέλος, αναφέρουμε πως στη συνέντευξη τύπου δόθηκε ενημέρωση σχετικά με τη κατάσταση του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Τρίπολης, στο οποίο έχουν τελειώσει οι εργασίες και αναμένεται ο εξοπλισμός των υλικοτεχνικών υποδομών και η πρόσληψη του προσωπικού, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του.

  • Σήμερα, 15/06/2021 στα γραφεία της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ και του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας, βρέθηκαν σε συνάντηση, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κος Καραλής Νίκος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κος Θεοδωρόπουλος Βασίλης και η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κα Κλαδούρη Εφη, με την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου της UNESCO Pireus & Islands κα Αμπατζή Βάλια. Στη συνάντηση αυτή, συζητήθηκε η συνεργασία και η στήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους με την κα Αμπατζή να δεσμεύεται της μεταφοράς των θεμάτων στον Πρόεδρο κο Μαρωνίτη ο οποίος προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο μέσα από τις δράσεις του.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Αμπατζή και ευελπιστούμε στη συνέχεια αυτής της συνεργασίας και δηλώνουμε αρωγοί σε κάθε δράση που αφορά την συμπερίληψη και κοινωνικά ισάξια διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.”