Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αυτές είναι οι νέες αρμοδιότητες στα πρόσωπα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στην επικαιροποίηση των αρμοδιοτήτων των θεματικών αντιπεριφερειαρχών και των καθηκόντων των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων προέβη με σχετική απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Υπενθυμίζεται, εξ άλλου ότι με προηγούμενη απόφασή του -πέρυσι τον Σεπτέμβριο- ο περιφερειάρχης παρέτεινε μέχρι και την 31η του φετινού Αυγούστου την θητεία των εν λόγω αντιπεριφερειαρχών.

Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είναι οι:

1) Χάρης Βυτινιώτης (περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας) με τομέα αρμοδιότητας θέματα Υποδομών στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας – Κορινθίας.

2) Αννα Καλογεροπούλου με τομέα αρμοδιότητας θέματα Τουρισμού, υπεύθυνη επίσης της οργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821

3) Βασίλης Καπέλιος (περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας) με τομέα αρμοδιότητας θέματα Δημόσιας Περιουσίας, υπεύθυνος επίσης για θέματα Πολιτικής Προστασίας

4) Αθηνά Κόρκα (περιφερειακή σύμβουλος Κορινθίας) με τομέα αρμοδιότητας θέματα Πολιτισμού, υπεύθυνη επίσης για θέματα Εκπαίδευσης

5) Δημήτρης Σχοινοχωρίτης (περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας) με τομέα αρμοδιότητας θέματα Πρόνοιας.

6) Νίκωνας Τζινιέρης (περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας) με τομέα αρμοδιότητας θέματα Εγγειοβελτιωτικά και του πρωτογενή τομέα εν γένει.

7) Ανδρέας Τσουκαλάς (περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας) με τομέα αρμοδιότητας θέματα Περιβάλλοντος.

Ως εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν οριστεί οι εξής:

1) Γιάννης Μπουντρούκας (Αρκαδίας) θέματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

2) Γιώργος Οικονόμου (Κορινθίας) εξειδικευμένα θέματα Π.Ε. Κορινθίας (νέο Διοικητήριο Κορινθίας, Αστεροσκοπείο Κρυονερίου)

3) Αγγελος Χρονάς (Μεσσηνίας) θέματα Υγείας

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης αναφορικά με την Π.Ε. Μεσσηνίας, μαζί με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλο επιπλέον εποπτεία για τα έργα θα ασκούν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Τσουκαλάς για την περιοχή του Δήμου Οιχαλίας και Βασίλης Καπέλιος για την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, όπως και ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας” Τάσος Σαρδέλης για την περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Την απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.