Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Αφιέρωμα του γαλλικού πρακτορείου στην μαγευτική Ελαφόνησο, που έχει εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού του!

Η Ελαφόνησος εξέπεμψε, μέσω του εμβολιασμού των κατοίκων της, το μήνυμα της ασφάλειας, που αποτελεί το βασικό ζητούμενο για την επανεκκίνηση των ταξιδιών μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Στην Ελαφόνησο την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος της διαδικασίας, με το ποσοστό των εμβολιασμένων να αγγίζει το 70% του συνολικού πληθυσμού του νησιού.

Στις 15 Απριλίου, άλλωστε, ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός σε όλα τα νησιά της Ελλάδας, πλην των μικρότερων με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους, προκειμένου να καταστήσουν τους πιο ελκυστικούς προορισμούς σε covid-free τουριστικές επιλογές.

Βίντεο: Ο covid-free προορισμός απασχόλησε το γαλλικό πρακτορείο
«Ενθουσιασμός επικρατεί στην Ελλάδα αναφορικά με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου, καθώς οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Ελαφονήσου έχουν ήδη λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου», σημειώνει το βίντεο που συνοδεύει το δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου, το οποίο παρουσιάζει τις υπέροχες παραλίες του μικρού νησιού.

Στο βίντεο ακούγονται οι απόψεις κατοίκων, επιχειρηματιών και εργαζομένων στο νησί, που μοιάζουν έτοιμοι να υποδεχθούν τους τουρίστες. Ένας εξ αυτών, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, ο Μπάμπης Αρώνης, δηλώνει στο AFP πως αφότου το νησί έγινε Covid Free οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Πρωτοστατώντας και σε αυτό, ο Δήμος Ελαφονήσου φιλοξένησε δημοσιογραφική ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που κάλυψε το σημαντικό για την εποχή γεγονός, παράλληλα με τις απαράμιλλες ομορφιές του νησιού, που ήδη προβάλλεται σε όλα τα μεγάλα δίκτυα του κόσμου.

«Κάνουμε πράξη την αλλαγή της στρατηγικής προσέγγισης των αγορών, προσαρμοζόμενοι σε όσα αυτή την εποχή περιμένουν να ακούσουν οι μελλοντικοί μας επισκέπτες ώστε να μας εμπιστευθούν» δήλωσε η δήμαρχος Ελαφονήσου, Έφη Λιάρου, και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εμπιστοσύνη. Έγκαιρα αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ταξιδιωτών και φροντίσαμε τόσο την επιτάχυνση των εμβολιασμών όσο και την ανάδειξη της διαδικασίας που με τη βοήθεια του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων καταφέραμε».

Αφιέρωμα της ιταλικής τηλεόρασης στα covid-free νησιά
Σε αναλυτικό του ρεπορτάζ πριν από δέκα ημέρες, το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre αναφέρθηκε στη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, στην προσπάθεια να καταστούν Covid-free προορισμοί.

Η Rai αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην περίπτωση των Λειψών:

«Η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στα μικρά νησιά. Μας στέλνουν τα εμβόλια με ελικόπτερο ή με πλοία», δήλωσε ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το νησί του θα είναι, ουσιαστικά, ήδη έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες.

Πηγή