Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αύξηση στα παράβολα για τους Υποψηφίους των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Εμμένει η Κυβέρνηση στην αύξηση των παραβόλων που θα πρέπει να πληρώσουν οι Υποψήφιοι των Αυτοδιοικητικών Εκλογών το 2023.

  • Και αυτό παρά το γεγονός ότι όλες οι Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις της ΚΕΔΕ, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και εκλογικής ισχύος, είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους κατά τη διαβούλευση του Νομοσχεδίου.

Πρόκειται για μία κίνηση που – σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των υποψηφίων στο 150 % – προφανώς λειτουργεί αποτρεπτικά, οδηγώντας σε αδιέξοδο σειρά υποψήφιων Δημάρχων.

Με διατάξεις σαν αυτή, προωθούνται οι πάσης φύσεως εξαρτήσεις της Αυτοδιοίκησης, από οικονομικές, επιχειρηματικές, κομματικές και κάθε λογής δυνάμεις, που ενδεχομένως πρόθυμα θα “διευκολύνουν” έναν υποψήφιο Δήμαρχο να κατεβάσει Συνδυασμό, προσδοκώντας την επόμενη ημέρα των εκλογών τη συνεργασία του…

Όπως βλέπετε, το παράβολο παραμένει σταθερό μόνο για τον υποψήφιο Δήμαρχο και για τον υποψήφιο Πρόεδρο Κοινότητας.

Για τους Συμβούλους Κοινότητας πενταπλασιάζεται. Για τους Δημοτικούς Συμβούλους αυξάνεται από 50 στα 80 ευρώ. Ενώ και στις Περιφέρειες, ο πολλαπλασιασμός στο “χαράτσι” των Υποψήφιων είναι εντυπωσιακός.

Εάν είστε από τους “τυχερούς” που τα ποσά μεμονωμένα σας φαίνονται αμελητέα, θα ήταν χρήσιμο να σημειώσουμε αυτό που αποτελεί κοινό “μυστικό” σε όλη τη Χώρα, ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις για το παράβολο της υποψηφιότητας “συνδράμει” ο Επικεφαλής του Συνδυασμού, άρα το ποσά λειτουργούν σωρευτικά.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την 19η Μαίου, άσκησε εκ νέου κριτική στην αύξηση των παραβόλων, αναφέροντας σχετικά: «Έκανα έναν υπολογισμό ότι στο Δήμο μου για παράδειγμα, τα παράβολα που θα πρέπει να πληρωθούν είναι 26.000 ευρώ. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι στο μεγαλύτερο βαθμό τα πληρώνουμε εμείς »

«Δεδομένου ότι κανείς δεν πληρώνει παράβολα, τα πληρώνει όλα ο Επικεφαλής», συμπλήρωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λ. Κυρίζογλου.

πηγη