Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αύριο ολοκληρώνεται από την ΠΕ Μεσσηνίας η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

Με την διανομή την προηγούμενη εβδομάδα στους ωφελούμενους των Δήμων Δυτικής Μάνης, Τριφυλίας, Μεσσήνης, Πύλου -Νέστορος και Οιχαλίας και για το Δήμο Καλαμάτας, αύριο 16 Απριλίου, ολοκληρώνεται η πρώτη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων για το έτος 2021, του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – ΤΕΒΑ/FEAD  2014-2020, στους ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

Η συμμετοχή των ωφελούμενων ήταν αρκετά υψηλή, ιδιαίτερα στους υπόλοιπους Δήμους, εκτός της Καλαμάτας που δεν έχει ολοκληρωθεί η διανομή, το ποσοστό ανέρχεται άνω του 85%. Μέχρι στιγμής έχουν εξυπηρετηθεί 4614 οικογένειες σε σύνολο 6591 οικογενειών. Η διανομή αφορά 32 διαφορετικά είδη προϊόντων (αλεύρι ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, κρέατα, τυριά, παιδικά είδη, χαρτικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, είδη για άστεγους κ.α.) και εκτιμάται ότι το κόστος της ανέρχεται σε 700.000 ευρώ. Αύριο Παρασκευή και ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ., καλούνται όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν παραλάβει για οποιοδήποτε λόγο τα προϊόντα, να προσέλθουν στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, με την ταυτότητά τους  και το ΑΜΚΑ , ή εξουσιοδότηση σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος παρευρέθηκε σήμερα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, συνοδευόμενος από τη Δ/ντρια Υγείας κ. Σπέντζουρα και παρακολούθησε τη διαδικασία διανομής προς τους ωφελούμενους, που υλοποιείται σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δ/νσης Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος και τη συνδρομή του σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των δικαιούχων, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι άνω των 10.000 ατόμων και κάλεσε τους ωφελούμενους που δεν έχουν εξυπηρετηθεί, να προσέλθουν αύριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Επιπλέον ευχαρίστησε τους Δημάρχους του νομού για την άριστη συνεργασία τους, τη Δ/ντρια και τα στελέχη της Δ/νσης Υγείας, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για τη συνδρομή τους και τον αρμόδιο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, που έχει το γενικό συντονισμό του προγράμματος ΤΕΒΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.