Παρασκευή
10
Μάιος
TOP

Α. Λυκουρέντζος: «Δεν αλλάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ αν δε βρεθεί χρηματοδότηση» -Την επόμενη εβδομάδα πληρώνονται 18 εκ. για «Ιανό»

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει και νέα πληρωμή για τις ζημιές από τον «Ιανό», ύψους 18 εκ. ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε καλεσμένος στην εκπομπή «Τι λες τώρα» με τη Δέσποινα Ηλιοπούλου, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ήδη έχουν δοθεί 95 εκ. ευρώ και εντός τετραμήνου μέχρι δηλαδή 31 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχουν πληρωθεί όλοι οι πληγέντες από τον «Ιανό».

Όσο για τις ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ , ο κ. Λυκουρέντζος, σημείωσε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να βρει λύσεις χρηματοδότησης για την καταβολή αποζημιώσεων.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπόγράμμισε ότι «είναι δύσκολα τα πράγματα γύρω από τον ΕΛΓΑ και κακώς καλλιεργήθηκαν μύθοι, ότι μπορεί ή πρέπει να πληρώνει για τα πάντα. Δεν υπάρχουν αστείρευτοι πόροι.» Όσο για την αλλαγή του κανονισμού ο κ. Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι δεν προχωράει και ούτε πρόκειται να προχωρήσει αν δεν εξευρεθούν πόροι.

«Δεν λύνεται το πρόβλημα με εξαγγελίες, εγώ δε μοιράζω υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Με το υφιστάμενο καθεστώς προσπαθούμε να μην δώσει ο ΕΛΓΑ ακάλυπτη επιταγή στους αγρότες» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ η οποία προχωράει ώστε οι εκτιμήσεις να είναι πιο αντικειμενικές και δίκαιες με ευελιξία και αποτελεσματικότητα.